desert

Biscotti

7/11/2015 12:42:00 a.m.

Aveti pofta de ceva dulce sau doar simtiti nevoia de a rontai ceva bun in fata televizorului sau a PC-ului? V-am pregatit snack-ul cel mai potrivit :), niste biscuiti atat de crocanti si aromati, de nu te poti opri din mancat.

Aceasta reteta este de origine din Italia si mai sunt cunoscuti si sub numele de 'cantuccini'sunt niste biscuiti copti de doua ori la cuptor, lucru ce ii face foarte crocanti.


Sunt perfecti alaturi de un pahar de vin, asa cum se obisnuieste sa fie serviti acasa la "mama lor" Italia, sau langa o ceasca de cafea, cappucino, latte sau binenteles langa ceaiul preferat.

Ador sa copiez retete de dulciuri faimoase si sa le fac acasa, asa cum sunt si Batoanele BountyM&m's cookies , si binenteles acesti Biscotti :), care sunt atat de usor de facut, si cu atat de putine ingrediente.


Ingrediente:
220 g faina 
150 g zahar
2 oua
60 ml ulei
5 g praf de copt
5 g sare
10 ml esenta vanilie
50 grame merisoare/stafide 
120 grame fistic

1. Pornim cuptorul la 150 grame celsius, sau aproape la minim pentru un aragaz normal.  Amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si ouale cu esenta de vanilie si omogenizam totul bine.

     
2. Adaugam si faina, praful de sare si praful de copt si mixam cu un tel sau mixer compozitia. Apoi putem adauga si merisoarele/stafidele si miezul de fistic si usor amestecam compozitia.


3. Din aluatul obtinut formam doi biscuiti mari intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie, pe care ii lasam la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana marginine devin aurii.

4. Dupa ce s-au racit putin, ii feliem subtire si ii asezam inapoi in tava, la 130 de grade celsius pentru inca 10 minute, pentru a ii usca putin, si a deveni foarte crocanti.

Pot fi luati din tava , ii lasam cateva minutele sa ajunga la temperatura camerei si sunt gata de savurat.


Fisticul poate fi inlocuit cu migdale, alune, nuci, fulgi de ciocolata sau doar fructe uscate.
Daca va plac deserturile crocante, cred ca l-ati gasit pe cel perfect, sunt super crocanti si aromati.

Cum ies 2 biscuiti mari, eu am pus nutrientii per biscuite, dar nu se consuma unul odata, cel putin asa sper, pentru ca nu sunt sarace in calorii din pacate.


  Nutritional Facts
   
   Calories 1067

   Servings 2.0




    %Daily Value*
Total Fat 56 g
86 %    
     Saturated Fat 8 g
42 %    
Cholesterol 186 mg
62 %    
Sodium 1741 mg
73 %    
Potassium 94 mg
3 %    
Total Carbohydrate 123 g
41 %    
     Dietary Fiber 7 g
30 %    
     Sugars 105 g

Protein 22 g
43 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.


You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.