Prin această prăjitură am descoperit gustul făinii de cocos, care nu credeam că e atât de gustoasă, atât de fină, aromată, wow.
Tot văzusem o grămadă de rețete cu făină de cocos și migdale, și eram extrem de curioasă să văd ce gust au, așa că, le-am trecut pe lista de cumpărături și voila :), prima rețetă.
Făina de cocos este cunoscută datorită faptului că nu conține gluten, este perfectă pentru persoanele care doresc sa mănânce mai putin carbohidrati, de asemenea, conține foarte multe fibre (42 gr) comparativ de exemplu cu taratele de grau (30 gr), seminte de Chia (30 gr), inul (35 gr), tarate de ovaz (16 gr), sau prune uscate (16 gr).
Are un conținut semnificativ și de calciu, fier, selenium, vitamina B si proteine.
Pentru această prajitură am folosit mult cocos, în toate stările lui , așa că este în adevăratul sens al cuvântului o prăjitură cu cocos. Aș mânca doar prăjituri dacă aș fi lăsată :), mai ales prăjituri cu făină de cocos.
Ingrediente blat:
4 ouă
4 linguri ulei de cocos
5 linguri miere
200 grame făină cocos
10 grame praf de copt
praf sare
2 linguri zeamă lămâie
Ingrediente "cremă":
4 linguri ulei de cocos
150 grame zahar de cocos
1 lingură scorțișoară
150 grame făină cocos
Acestea sunt ingredientele pentru o tavă mică de 23x23 de cm, pentru o tavă mare, puteți liniștiți să dublați cantitățile.
1. Separăm ouăle, albușurile le batem spumă cu un praf de sare și zeama de lămâie, iar gălbenușurile le amestecăm cu restul ingredientelor pentru blat.
Așadar amestecăm toate ingredientele pentru cremă și le punem peste compoziția de blat.
4. Dăm totul la cuptor pentru 35-40 de minute , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Foarte rapid și ușor de realizat .
Imi place enorm această făină, și am să încerc să gătesc cât de des pot cu acest gen de făină, deoarece, pe lângă faptul că sunt delicioase deserturile cu ea, sunt și mult mai sănătoase decât cele cu făină albă.
Vă doresc poftă bună și aștept părerile voastre!
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.