fel principal

Paste cu năut și roșii coapte

11/10/2014 06:16:00 p.m.

Năutul este o sursă bogată de proteină vegetală, și una excelentă de fibre.
De asemenea este ideal pentru îmbunătăţirea digestiei, tratează răceala, scade pofta de mâncare, îmbunătățește somnul și este foarte benefic pentru femeile însărcinate.


Acesta este un preparat mai sănătos, pentru acele zile în care, parcă nu mai încăpem în haine, sau avem senzația că am pus câteva kilograme.

Ingrediente:
150 grame paste integrale
100 grame năut fiert
2 roșii
100 ml pastă de roșii
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță pătrunjel
1/4 linguriță sare
piper
1/4 linguriță praf usturoi

1. Fierbem năutul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu l-am fiert 2 minute  și l-am lăsat în apa fierbinte pentru 1 oră.


2. Roșiile le tăiem în 6-8 bucăți fiecare și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le condimentăm cu sare, piper și praf de usturoi și le dăm la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute până se rumenesc puțin.

3. După ce năutul și roșiile sunt gătite, fierbem pastele. Când sunt fierte, le strecurăm și peste ele punem pasta de roșii amestecată cu oregano, pătrunjel, sare și piper. Adăugăm și năutul și roșiile coapte și amestecăm totul.


Au fost niște paste tare bune si sanatoase, care iti dau o stare de bine odata ce le-ai mancat.

O reteta foarte delicioasa cu naut este si cea de Hummus, merita incercata.


Poftă bună vă doresc !

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.