cartofi

Musaca de cartofi

11/05/2014 07:43:00 p.m.

A fost atât de gustoasă această rețetă de musaca de cartofi, încât abia l-am oprit pe soțul meu din mâncat :)

Imi place foarte mult această variantă cu sos bechamel, e mai umedă și cartofii sunt mult mai fragezi față de rețeta clasică fără sos.


Rețeta este una foarte simplă, cu ingredient de asemenea simple dar cu un gust excelent, care poate fi savurată fără nimic altceva.

Ingredient:
500 grame cartofi
500 grame carne tocată de porc, vită sau combinat
1 ceapă mare
2 morcovi
1 ardel 
100 ml sos de roșii
100 grame cașcaval
50 ml ulei
sare și piper după gust

Sos bechamel:
80 grame unt
2 linguri făină
500 ml lapte
50 grame cașcaval (opțional)

1. Începem prin a curăța și felia subțire cartofii, și a îi pune la fiert în apă cu sare până dau 2-3 clocote (să fiarbă 1 minut).

2. Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în uleiul încins până devine sticloasă, apoi adăugăm morcovi și ardelul tăiat bucățele și continuăm să călim totul pentru încă 5 minute.


3. Adăugăm carnea și o călim cu legumele până prinde o culoare mai închisă. Adăugăm apoi pasta de roșii și mai lăsăm pe foc aprox 10 minute totul.

4. Condimentăm bine carnea și o tragem de pe foc.

 

5. Facem sosul bechamel: topim untul într-o tigaie, adăugăm făina, și după ce s-a încorporat bine în unt, adăugăm încet ca la maioneză laptele fierbinte, amestecând continuu. După ce s-a încorporat tot laptele , adăugăm 50 grame de cașcaval și amestecăm bine.


6. Dăm drumul la cuptor pe 180 de grade. Ungem o tavă cu unt și incepem prin a aranja primul strat de cartofi, peste care adăugăm carnea gătită, apoi jumătate din sosul bechamel.

7.Adăugăm al doilea strat de cartofi pe care îl acoperim cu restul de sos bechamel. Peste tot presărăm cașcaval ras și dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până devine rumen cașcavalul.


Nu am apucat din păcate să secționez o bucată din el pentru că a trecut foarte repede, dar a arătat tare bine. Te lingi pe degete la cât de bună e :)

Vă doresc poftă bună !

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.