salata

Salata de sfecla rosie

11/04/2014 05:17:00 p.m.

Cât de bună e sfecla roșie gătită acasă, în salate sau ca salată pentru felul doi, sau pur și simplu, asa cum o savurez eu de multe ori.

Sfecla roșie are și un rol foarte benefic în organism, reglează tensiunea și ajută la detoxifierea ficatului. Ea își păstrează proprietățile indiferent de modul de gătire.


Sfecla roșie de asemenea stimulează sistemul imunitar, îmbunătățind respirația celulelor și oxigenarea țesuturilor deoarece încurajează producția de noi globule roșii.

Dacă încă nu v-am convins deja cât de bună și sănătoasă e, vă mai spun că are și foarte puține calorii, 100 de grame de sfeclă au doar 34 de calorii, deci, deși e dulce, ea nu îngrașă , așa că haideți să o preparăm :)

Ingrediente:
300 grame sfeclă roșie
3-5 linguri de zahăr (opțional)
50 ml oțet
hrean și chimen (opțional)

1. Începem prin a curăța sfecla și a o pune la fiert în apă. O lăsăm să fiarbă încet pentru aproximativ 30 de minute, depinde cât de mari sunt, eu de obicei le aleg pe cele mai micuțe pentru că se fierb mai ușor.


2. După ce vedem că intră furculița în ele ca într-un cartof fiert pe jumătate, le scoatem afară din apă și le lăsăm să se răcorească puțin, furculița nu o sa intre foarte ușor deoarece așa e structura ei, puțin mai crocantă. Apoi le tăiem feliuțe subțiri sau le dăm pe răzătoare, cum vă place vouă.

3. În apa în care au fiert, adăugăm zahărul și oțetul și amestecăm puțin să se topească zahărul, (cantitățile pot varia în funcție de gusturi, gustați apa și mai adăugați zahăr sau oțet, după gustul d-voastră)

4.Apoi sfecla o așezăm într-un bol sau borcan dacă dorim să o păstrăm pe o durată mai mare de timp, și peste ea punem apa și hrean dacă vă place, eu nu prea sunt prietenă cu el din păcate.


Poate fi păstrată la frigider 2-3 săptămâni ,probabil și mai mult dar la noi nu a fost cazul pentru că se consumă foarte rapid :).

Sper să o savurați cu plăcere. Poftă bună vă doresc!


You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.