Este felul meu preferat de mazăre gătită, îmi place mazărea cu sos alb de smântână și piept de pui, sau pulpe de pui.
Este o rețetă ușor de gătit și consistentă, și se prepară cu ingrediente care de obicei le avem la îndemână. Noi am savurat-o cu o salată de sfeclă roșie.
Mazarea verde este un adevarat depozit de nutrienti, continand 8 vitamine, 7 minerale, fibre si proteine.
Cateva din beneficiile acesteia asupra organismului:
- întareste oasele,
- oferă beneficii asupra cordului,
- energizarea organismului,
- incetineste procesul aparitiei glucozei in sange,
- și are un continut scazut de calorii.
Ingrediente:
400 grame mazăre congelată sau la borcan
200 grame piept de pui
1 ceapă
1 morcov (opțional)
100 ml smântână
sare
piper
mărar (opțional)
1. Începem prin a tăia pieptul de pui bucățele de dimensiunea dorită, pe care le punem la fiert. În alt vas punem puțin ulei și călim ceapa tăiată mărunt, apoi adăugăm și morcovul și le călim împreună pentru 5-7 minute.
2.Când pieptul e fiert, îl scoatem din apă, dar apa o păstrăm. Peste legumele călite adăugăm o lingură cu vârf de făină și amestecăm bine până se încorporează bine făina.
3. După ce am amestecat bine făina, adăugăm încet 250 ml din apa fierbinte de pe pui și amestecăm continuu să nu se facă cocoloașe. Dacă nu avem suficientă apă fierbinte de pe pui, putem completa cu puțin lapte fierbinte, până obținem o consistență groasă , pe placul fiecăruia.
Este delicioasă caldă, cât și reîncălzită, simplă sau cu salată.
Vă doresc poftă bună !
Vă doresc poftă bună !
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.