Gnocchi este un preparat de origine italiană, care se servesc fierbinți sau calzi, ca fel principal, înlocuind supa sau pastele.
Pentru început, am să vă arăt rețeta simplă de gnocchi, dar în următoarea postare o să găsiți pe cea de gnocchi cu sos de roșii, iar în viitorul apropiat am să postez și altele, deoarece sunt foarte gustoși și pot fi serviți sau gătiți în atât de multe feluri.
Gnocchi se găsesc de cumpărat congelați, dar binențeles că nu se compară cu cei făcuți acasă. Dacă dorim, putem face o cantitate mai mare și să îi punem la congelator pentru 2-3 luni.
Ingrediente;
300 grame cartofi făinoși
1 gălbenuș de ou
100 grame făină
sare și piper
1. Punem cartofii la fiert în coajă în apă cu sare. Nu îi fierbem foarte tare, cât să intre ușor furculița în ei, apoi îi luăm de pe foc, în curățăm și ii pisăm cu un tel/furculiță.
3. O să obținem un aluat tare, pe care îl rulăm subțire , cam de un deget (alegeți voi care :) ), și îl tăiem bucățele de aprox. 3 cm. Bucățelele le tăvălim prin făină, iar apoi le apăsăm cu degetul către o furculiță, pentru a le da forma.
După ce le-am fiert, urmează să facem sosul dorit și să le servim cu maaaaare poftă, pentru că sunt tare bune :)
Pofta buna!
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.