cartofi

Crochete din carne si cartofi

7/16/2015 06:33:00 p.m.

Am descoperit aceasta reteta de ziua dragului meu sot, cand eram in cautarea unor retete pentru o cina cu prietenii, o mica petrecere surpriza pregatita pentru Mihai :).

Cu cateva zile inainte imi tot planificam meniul fara ca el sa stie, si pot sa spun ca m-am indragostit pe loc de aceasta reteta, a fost absolut perfecta, se face foarte usor, relativ rapid, cu ingrediente usoare, si toata lumea a laudat-o :).

Imi place mult exteriorul crocant de pesmet, interiorul moale de cartofi cu carne si multe mirodenii, o reteta care merita pastrata si facuta iar si iar...   

Este un preparat foarte potrivit pentru o masa mare in familie, chiar si de sarbatori, deoarece se pastreaza foarte bine la rece si sunt foarte gustoase chiar si a doua zi, iar odata ce te-ai apucat sa faci, merge foarte repede gatitul lor.


Ingrediente:
2 cepe mari
500 grame cartofi
250 grame carne tocata
2 oua
4-5 linguri pesmet
2-3 linguri faina
ulei
sare + piper + patrunjel uscat
curry si turmeric (optional)

1. Calim cepele tocate marunt in putin ulei la temperatura medie pana devin sticloase, apoi adaugam carnea si continuam sa le calim pentru 10 minute.


2. Condimentam cu putina sare, piper, patrunjel si orice alt condiment care va place, eu am adaugat putin curry si turmeric. Lasam totul pe foc pentru inca 10-15 minute, pana carnea isi schimba culoare si e bine facuta.


3. Cartofii ii curatam, taiem cubulete si fierbem in apa cu sare exact ca pentru piure. Cand sunt fierti ii facem piure.


4. Adaugam carnea calita peste cartofi, apoi adaugam oul si mai condimentam daca este cazul.
In cazul in care compozitia vi se pare prea moale, puteti adauga 1-2 linguri de pesmet.


5. Din acea compozitie formam aproximativ 6 chiftele mari si plate, sau orice alta forma doriti, si le puneti pe un fund de lemn acoperit cu o folie, astfel nu se lipesc.


6. Luam fiecare chiftea, o trecem prin faina, apoi prin oul batut cu un praf de sare, iar ultima data prin pesmet, si le scufundam intr-o baie de ulei incins.


Cand devin rumene pe ambele parti, ii scoatem pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calde un orice garnitura doriti, si merg excelent cu ketchup sau un sos de casa.

Sunt impresionant de gustoase, iar curry si turmeticul si-au lasat placut aroma in ele, patrunjelul de asemenea le-a dat un aspect frumos, iar cartofii i-a facut extrem de cremosi.

Sunt perfecti pentru o cina mare, si se pastreaza foarte bine timp indelungat la frigider, dar nu cred ca este cazul.


Lista nutrientilor este urmatoarea daca din cantitatea de mai sus va ies 6 serviri:



  Nutritional Facts
   
   Calories 583

   Servings 6.0




    %Daily Value*
Total Fat 53 g
81 %    
     Saturated Fat 8 g
39 %    
Cholesterol 83 mg
28 %    
Sodium 516 mg
22 %    
Potassium 387 mg
11 %    
Total Carbohydrate 19 g
6 %    
     Dietary Fiber 2 g
7 %    
     Sugars 3 g

Protein 10 g
19 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.


You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.