Noua mea dragoste din bucatarie este tarta, mai exact tarta sarata, sunt in continua cautare de noi tarte, dar preferata mea inca ramane aceasta frumoasa tarta cu sfecla rosie, nuci si branza de capra, stiu ca suna ciudat, asa am crezut si eu cand am facut-o prima data, dar are o aroma atat de bine potrivita si diversa, pur si simplu o ador.
Aceasta tarta este absolut perfecta la mic dejun, contin tot ce avem nevoie pentru un mic dejun in forta, fiind bogata in fibre, omega 3, proteine, minerale, calciu, acid folic si multe vitamine.
Contine cereale (ovaz si seminte de in), legume (ardei, ceapa, sfecla), lactate (smantana dulce, branza de capra), si binenteles oua pentru a avea micul dejun perfect, iar daca toate astea nu sunt de ajuns, adaugam si cativa samburi de nuca.
Ingrediente:
2-3 sfecle rosii fierte/coapte
1 ceapa mare
2 linguri ulei
50 ml vin alb sec
1/2 ardei gras
3 oua
160 ml smantana dulce
80 grame branza de capra
50 grame nuci
sare si piper
1. Coacem blatul de tarta la 200 de grade pentru 20 de minute inainte de a adauga restul ingredientelor.
Sfecla fiarta/coapta o taiem cubulete mici. Eu obisnuiesc sa coc sfecla la cuptor pentru ca are un gust mai placut din punctul meu de vedere, dar in lipsa de timp e perfecta si fiarta.
Daca alegeti varianta de coacere, se spala sfecla bine si se pune intr-o tava de cuptor dupa care se coace la 230 de grade pentru 45-60 de minute, cand introduceti furculita in ele sa intre usor, timpul de coacere depinde mult de marimea sfeclei.
Pornim cuptorul la 180 de grade pentru a avea timp sa se incalzeasca.
2. Calim ceapa cu o lingura de ulei timp de 5-6 minute, iar cand aceasta devine sticloasa adaugam si vinul alb si mai lasam pe foc doar atata timp cat ii ia vinului sa se evapore, aproximativ inca 5 minute. Adaugam ceapa calita peste blatul de tarta.
3. Peste ceapa adaugam si ardeiul taiat cubulete, sfecla rosie si bucatele de branza de capra.
Ouale le batem putin cu un tel ( nu insistam prea mult ), adaugam smantana dulce, sarea si piperul si turnam compozitia peste legumele din tarta.
Pesaram si samburii de nuca si introducem tarta la cuptorul preincalzit, unde va ramane 40-50 de minute, vand vedeti ca centrul nu este lichid
Voila, si am obtinut o tarta super delicioasa si satioasa. Crusta crocanta si interiorul cremos de quiche in combinatie cu aroma frumoasa a legumele cu nucile, o combinatie absolut perfecta atat pentru mic-dejun, cat si pentru pranz sau chiar cina.
Din aceasta compozitie se pot servi aproximativ 4-6 portii.
Lista nutritionala pentru blatul de tarta o gasiti aici
Nutritional Facts Calories 281 Servings 6 | |
%Daily Value* | |
Total Fat 25 g | 39 % |
Saturated Fat 11 g | 56 % |
Cholesterol 143 mg | 48 % |
Sodium 122 mg | 5 % |
Potassium 229 mg | 7 % |
Total Carbohydrate 8 g | 3 % |
Dietary Fiber 2 g | 7 % |
Sugars 4 g | |
Protein 8 g | 16 % |
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate. |
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.