mic dejun

Budincă de ovăz

1/16/2015 05:57:00 p.m.

O rețetă perfectă pentru un mic dejun în forță, sănătos, gustos, și foarte sățios, datorită conținutului ridicat de proteine și fibre ale ovăzului. Este unul dintre preparatele noastre preferate în materie de mic-dejun, poate fi savurat cu ce doriți, sau ce vă place, se prepară foarte rapid și foarte simplu.

Cunoscut si sub numele de porridge sau oatmeal in America, Irlanda, Anglia, Australia sau Finlanda, in Romania poate fi gasit sub denumirea de "terci de ovaz", iar in Ungaria ca "zabkasa".

Fulgii de ovăz sunt o alegere foarte bună pentru micul dejun. Sunt foarte sățioși, plini de proteine și de fibre solubile, care ajuta la reducerea colesterolului rău, el te ajuta să-ți menții cantitatea optima de zahar în sânge ceea ce îți va da energie. În plus, sunt foarte buni.


Ingredientele pot varia ușor, eu am să vă prezint rețeta noastră preferată, dar am să vă dau și alte idei foarte bune de servire.

Ingrediente 2 porții:
400 ml lapte sau apa
100 g fulgi de ovăz
1 banană (opțional)
1 lingurita semințe in (opțional)

Rețeta de bază poate fi servită cu aproape orice, de la fructe de pădure, fructe proaspete, ciocolată cu banane, miere, sirop de arțar, gem, fructe uscate, nuci/caju/migdale/semințe de floarea soarelui/ semințe de dovleac, și lista poate continua.

1. Punem laptele la fiert la foc mediu impreuna cu banana pisată, eu o pisez cu o furculiță. Adăugăm și fulgii de ovăz și amestecăm. Când începe să fiarbă putem adăuga și semințe de in, sunt foarte sănătoase și pline de fibre.


2. Fierbem pentru 5-6 minute, iar apoi transferăm budinca în boluri. Daca va place mai moale, mai adaugati putin lapte/ apa in timpul fierberii, sau cativa fulgi de ovaz pentru o compozitie mai solida.


Cu lapte, budinca va fi mai cremoasa, dar daca doriti sa taiati din calorii, iese foarte bine si daca fulgii de ovaz sunt fierti in apa, sau daca tineti post.

După cum v-am spus mai sus, ea poate fi servită cu ce doriți, noi o servim cu sirop de arțar și semințele pe care le avem la îndemână.


Mie îmi place mult să o servesc cu chipsuri de ciocolată amăruie și banane, sau cu unt de arahide și gem, iar Mihai o preferă așa cum e cea de mai sus.

Poftă bună dragilor, și nu uitați că, suntem ceea ce mâncăm!

Lista nutritionala pentru reteta de baza cu lapte, fara banana sau seminte de in:


  Nutritional Facts
   
   Calories 275

   Servings 2




    %Daily Value*
Total Fat 7 g
10 %    
     Saturated Fat 3 g
14 %    
Cholesterol 10 mg
3 %    
Sodium 101 mg
4 %    
Potassium 215 mg
6 %    
Total Carbohydrate 43 g
14 %    
     Dietary Fiber 5 g
21 %    
     Sugars 10 g

Protein 15 g
30 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.



You Might Also Like

0 comments