Acești cartofi acordeon la cuptor sunt atât de gustoși, crocanți, ușor de făcut și aspectuoși, perfecți pentru o cină în familie, cu siguranță vor fi pe placul tuturor, atât a celor mari, dar mai ales a celor mici :).
Părerea mea este că seamănă mult cu cartofii prăjiți la gust, fiind ușor rumeniți și aromați la suprafață, iar moi și fragezi la mijloc.
Arată atât de complicat, dar în schimb, sunt atât de simpli de făcut, încât e mare păcat să nu îi încercăm măcar, să le dăm o șansă pe mesele noastre, mai ales datorită faptului că pot fi serviți ca și garnitură lângă orice preparat dorim :).
Și eu îi tot văzusem pe internet, dar mă gândeam că o să îmi ia prea mult timp să îi fac, dar parcă mă săturasem tot de cartofi simpli la cuptor sau piure, așa că am zis, fie ce o fi, îi fac, pentru că arată prea bine, și sunt atât de buni :X, și vă spun că durează 10 minute maxim până îi introduceți la cuptor, unde vor sta apoi cuminți pentru minim 1 oră, timp în care ne putem ocupa liniștiți de garnitură .
Ingredientele sunt extrem de simple, 99% le aveți deja la îndemână pe toate, iar opțional puteți adăuga ce mirodenii vă plac pentru cartofi.
Ingrediente:
5 cartofi medii
3-4 linguri ulei măsline
sare
piper
rozmarin (opțional)
oregano (opțional)
1. Dăm drumul la cuptor pe 200 de grade, apoi curăța cartofii de coajă și a îi spăla bine cu apă.
Luăm fiecare cartofi și îl feliem, având grijă să nu îl tăiem până jos, să rămână prinsă fiecare felie. Puteți proceda așa cum am făcut eu, am pus 2 cuțite de o parte și de alta a cartofului, care m-au ajutat să nu tai cartoful până jos, și să îl pot felia mai ușor și rapid.
2. Punem apoi cartofii într-o tavă de cuptor, și îi ungem cu puțin ulei de măsline pe fiecare, astfel se lipesc mai ușor ingredientele de ei.
3. Îi condimentăm cu sare, piper, rozmarin și oregano și îi lăsăm la cuptor pentru 1 oră - 1:30 minute, depinde de mărimea cartofilor. Până vedem că s-au rumenit ușor pe deasupra.
Îi punem apoi pe un platou și îi servim calzi, sunt super gustoși alături de un sos tzatziki sau de usturoi.
2 comments
De mult i-am vazut si eu pe net si ma tenta si pe mine sa incerc dar nu am facut-o niciodata, insa sper sa o fac in curand dupa reteta ta :).
RăspundețiȘtergereMulțumesc tare mult :), sa îmi spui cum ți-a ieșit. Sigur o sa îți placă, pentru că îs foarte buni ;).
ȘtergereAici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.