Este foarte gustoasă, îmi place să adaug la ea fie ardei, fie ananas, pe care îl călesc foarte puțin în ulei sau unt, înainte de a prepara sosul, o reteta care merita salvata.
Sper că și voi iubiți mâncarea chinezească, dacă până și mama mea o mănâncă cu mare plăcere :), nu m-am așteptat să îi placă din prima această rețetă, ea nefiind obișnuită să mănânce pui cu sos dulce :)), dar chiar i-a plăcut această rețetă, și mamei și tatălui meu :)
Ingrediente:
1 piept de pui
1 ardei
felii de ananas (opțional)
ulei pentru prăjit
2 linguri susan (opțional)
Aluat:
1 ou
4 linguri amidon
2 linguri făină
1 linguriță praf de copt
1/2 cană apă
1/2 linguriță sare
Sos:
3 linguri miere
2 linguri ulei măsline
2 linguri ghimbir proaspăt ras
1 linguriță sare
1 linguriță oțet de orez
2 linguri sos de soia
1/2 cană apă
1/2 linguriță amidon amestecat cu 1 lingură apă
1. Tăiem pieptul de pui fâșii mici, dreptunghiulare, de aprox 2x3 cm.
2. Amestecăm toate ingredientele de la Aluat într-un bol, până obținem un aluat asemănător cu cel de clătite, dar puțin mai gros. Punem apoi bucățile de pui în aluatul rezultat.
Înainte de servire, se pot adăuga și câteva semințe de susan . Această rețetă de pui se poate servi cu o garnitură de orez, quinoua, cartofi copți sau prăjiți, chiar și cu niște legume sotate.
Îmi place că folosesc des ghimbir proaspăt, ador aroma picantă și răcoritoare, și mirosul plăcut parfumat al ghimbirului. Ghimbirul îl folosim foarte des și atunci când simțim că ne ia o răceală sau ne doare gâtul, în combinație cu lămâie și miere, ajută foarte mult la întărirea sistemului imunitar, astfel putem preveni răceala și gripa, având și un gust plăcut, dulce-acrișor-picant .
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.