branza

Brânză topită

1/04/2015 04:38:00 a.m.

Bănuiesc că nu sunt singura căreia îi place brânza topită, nu? :), mai ales la sandvișuri, sau la micul dejun, pe o felie de pâine prăjită, yamyyy, delicioasă :)

O evit pe cea din magazin, desi ador branza, noroc cu scumpa mea mamă, care a găsit rețeta ideală de brânză topită de casă, cu ingrediente extrem de simple si se preparat in timp record.

Perfectă de savurat dimineața pe pâine prăjită, alături de o salată de roșii si o feliuță de șuncă.







Ador faptul că pot adăuga ce îmi place în ea, de exemplu, ceapă verde, mărar, chiar și cubutețe de șuncă, iar dacă vă place mai picantă, puteti presara puțin chilli sau ardei iuți, cu măsline este delicioasa de asemenea.

Ingrediente:
300 g brânză de vaci proaspătă
60 g unt
1 linguriță sare
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1. Începem prin a amesteca brânza sfarâmițată cu sarea și bicarbonatul, și apoi o lăsăm să stea pentru 2-3 ore, înainte de a o găti, pentru ca bicarbonatul să acționeze cu brânza și să o afâneze puțin.
!!! Brânza folosită trebuie să fie bine scursă de zăr.


2. După ce a stat destul, punem untul într-o tigaie la foc mic spre mediu si lăsăm sa se topească.


3. Adăugăm brânza peste untul topit , și amestecăm să se încorporeze bine cu untul, timp în care vom observa cum se topește brânza.

4. După aproximativ 5 minute, brânza ar trebui să fie topită în prealabil, tragem vasul de pe foc și așezăm compoziția într-o caserolă.


După ce am așezat-o, cât încă este caldă, putem adăuga ce dorim noi peste ea, sau o putem lăsa simplă, fiind extrem de gustoasă și așa. Eu am adăugat 2 firicele de ceapă verde.


Țin să menționez faptul că, după ce va sta la frigider, se va întări puțin, este și normal, deoarece untul se întărește, dar puteți, fie să o puneți la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, fie să o serviți pe pâine proaspăt prăjită, se va topi singură în scurt timp, preferata mea .

Părinții mei savurează această brânză topită și pe mămăliguță proaspătă, fiindcă ea se topește și are un gust mai deosebit decât brânza simplă. Sunt convinsă că o să vă placă indiferent de modul de servire.

Din aceste cantitati obtinem aproximativ 6 serviri delicioase:


  Nutritional Facts
   
   Calories 217

   Servings 6




    %Daily Value*
Total Fat 20 g
30 %    
     Saturated Fat 12 g
59 %    
Cholesterol 38 mg
13 %    
Sodium 484 mg
20 %    
Potassium 2 mg
0 %    
Total Carbohydrate 70 g
1 %    
     Dietary Fiber 0 g
0 %    
     Sugars 3 g

Protein 9 g
18 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.



You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.