Vreau să vă arăt rețeta mea de chifteluțe cu carne, rețetă care o am de la mama soțului meu, o gospodină desăvârșită, alături de care, cu drag stau în bucătărie și mereu învăț câte ceva, aceasta fiind cea mai bună rețetă de chiftele pe care am făcut-o și mâncat-o vreodată.
Sunt delicioase atât calde cât și reci, alături de puțin muștar sau o salată, împreună cu un sos marinat și paste sau cartofi, în sandvișuri sau pe platouri, la lucru sau acasă:D. Pe scurt, delicioase oriunde, oricând!
Chiftelele perfecte pentru mine trebuie să fie crocante la exterior, pufoase în exterior, și bine aromate cu usturoi, și alte mirodenii, așa cum acestea sunt :). Secretul acestora constă în cartofii rași mărunt și bine storși de amidon.
Îmi place să adaug și curry în compoziția lor, și muuult pătrunjel proaspăt. Sunt nemaipomenite!
Ingrediente:
400 g carne tocată porc sau vită
3 cartofi mici
3 căței usturoi
1 ou mare
2 linguri pesmet
pătrunjel tocat proaspăt/uscat
sare și piper
curry (opțional)
ulei pentru prăjit
1. Punem carnea tocată într-un vas mare, iar peste ea adăugăm cartofii rași pe răzătoarea mică și bine storși de amidonul lăsat, oul, 2 linguri de pătrunjel tocat, sare și piper, usturoiul zdrobit și 1/4 linguriță curry.
2. Amestecăm compoziția la care adăugăm pesmetul, aproximativ 2 linguri, dar depinde de cât de umedă va fi compoziția, poate nu aveți nevoie deloc de pesmet.
3. Când are textura potrivită, nici prea tare nici prea moale, ne ungem cu puțin ulei pe degete, și începem să dăm formă chifteluțelor :)
Au arătat într-un mare fel pe platoul pregătit cu ocazia sărbătorilor, pe care l-am savurat cu toții cu mare plăcere.
Sincer, niciodată nu am fost o mare fană a chifteluțelor, pentru că evitam carnea de porc pe cât posibil, până am dat de această rețetă preparată de soacra mea.
În anii studenției era un preparat des primit de acasă de soțul meu, și e clar de ce, pentru că se păstrează foarte bine. Așa că, într-o zi, mi-am luat inima în dinți, și am încercat una din pachetul lui tocmai primit, și nu mi-a venit să cred cât de gustoasă e, cum simțeai aroma cârnii, dar nu și textura ei puțin gumată, se vedea pătrunjelul tocat, erau frumos rumenite și crocante, delicioase.
Vă pup și vă doresc poftă bună!
2 comments
Mama soacra trebuie sa fie - Master Chef!! F gustoase!!
RăspundețiȘtergereExact, e un mic Master Chef :), am învățat și incă învăț multe de la dânsa :).
ȘtergereAici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.