desert

Pere in vin cu crema de mascarpone si nuci

9/30/2015 10:17:00 p.m.

Sotul meu este mare iubitor de dulciuri, asta nu mai este un secret pentru nimeni, de aceea imi place foarte mult sa il surprind cu retete noi mai mereu. 
De asemenea, ne place adesea sa ne uitam la diferite emisiuni culinare, din care poti invata multe retete pe care nu le stiai, mici trucuri pe care le poti aplica, si poti vedea ce e in bucataria unui restaurant.

De mult timp imi doream sa fac un desert de genul acesta, dar am tot amanat momentul pentru ca nu se intampla sa am toate ingredientele la indemana, sau gandindu-ma ca nu am timp, fiind prea complicat, dar m-am inselat amarnic.


Desi pare un desert complicat, este extrem de usor de facut, in doar 40 de minute, el poate fi servit, si este un desert mai mult decat delicios, a devenit unul dintre preferatele noastre.

Sunt convinsa ca veti impresiona foarte placut cu acest desert, fie ca este gatit pentru familie, prieteni, sau colegi, toti il vor servi cu placere, garantat.


Ingrediente:
4 pere de sezon
100 grame zahar
1 pastaie vanilie
2 pahare de vin (rosu sau alb)
2 portocale/lamai
100 grame nuci
250 grame mascarpone


1. Pornim cuptorul la 220 grade celsius pentru a se incalzi.
Curatam perele de coaja si le asezam intr-un vas pentru cuptor. Peste ele punem si zaharul brun, miezul de la o pastaie de vanilie, vinul, coaja si zeama de la o portocala sau lamaie.
Lasati si pastaia de vanilie in sirop pentru o extra aroma :).


2. Puneti vasul pe foc sa dea un clocot, apoi adaugati 50 grame din nucile pregatite peste pere, si dati totul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, pana vedeti ca furculita intra usor, dar nu foarte usor, pentru a avea textura perfecta, putin mai tari, 'al dente'.
In acest timp, cu o lingura mai stropiti perele cu siropul format de cateva ori.



3. Cat timp perele mai sunt la cuptor, ne ocupam de crema de mascarpone,restul de 50 de grame de nuci le prajim putin in tigaie pentru a fi crocante, iar apoi le blenduim.
Adaugam si mascarponele, zeama si coaja razuita de la cealalta portocala/lamaie si mai amestecam putin.

Scoateti pastaia de vanilie din sirop. Perele sunt lasate inca 10-15 minute in tigaie, inainte de servire.

Servim perele cu crema de mascarpone stropita cu siropul format la cuptor si nucile aromatizate.


Acest desert nu e deloc complicat de realizat, si e incredibil de bun, nu credeam ca o para gatita in vin poate avea o aroma atat de buna, si o textura atat de interesanta, iar de crema de mascarpone nici nu mai spun nimic, absolut geniala, foarte fina, dar crocanta in acelasi timp datorita nucilor.

Daca aveti pere de casa, aceasta reteta va fi si mai buna, deoarece sunt mult mai aromate si mai gustoase.

O reteta cu care poti usor impresiona pe oricine, sunt convinsa de asta, atat cu prezentarea, cat si cu gustul si simplitatea ei.


Perele mele au fost destul de mari, incat una de persoana a fost suficienta, astfel am obtinul 4 delicioase serviri.

Reteta este inspirata din una dintre extraordinarele retete ale lui Jamie Oliver pe care o puteti gasi aici.

Lista nutrientilor este urmatoarea:


  Nutritional Facts
   
   Calories 653

   Servings 4




    %Daily Value*
Total Fat 40 g
62 %    
     Saturated Fat 2 g
8 %    
Cholesterol 70 mg
23 %    
Sodium 28 mg
1 %    
Potassium 387 mg
11 %    
Total Carbohydrate 53 g
18 %    
     Dietary Fiber 7 g
27 %    
     Sugars 40 g

Protein 7 g
14%    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.