bauturi

Smoothie de banane si capsuni

8/17/2015 09:38:00 p.m.

Ador sa consumam smoothie pe timp de vara, este bautura perfecta, consumata pe balcon, pe terasa, la piscina, in fata televizorului sau a laptopului :)

Se face in timp record, maxim 1 minut as putea spune, cu fructele preferate, dar acesta este preferatul meu :), in care uneori mai adaug si fructe de padure, cand le am la indemana.

Pentru un smoothie racoritor si pentru textura perfecta, este recomandat ca cel putin un fruct sa fie congelat, in functie de sezon puteti alege care sa fie acela.


Ador consistenta spumoasa, rece si aroma fructelor. Cantitatile pot fi ajustate in functie de serviri,preferinte, iar fructele la fel.

Banana o puteti inlocui cu : pere, mango, piersici, prune, nectarine sau mere.

Ingrediente:
1 banana bine coapta
5-6 capsune
100-150 ml lapte

1. Adaugam fructele in blender. Putem adauga si putin lapte pentru a face blenduirea mai usoara. Eu folosesc de obicei capsunele congelate, acestea fiind culese in plins sezon si congelate, mi se par mai gustoase decat cele proaspete pe care le gasim acum in magazine.


2. Dupa ce am blenduit compozitia, adaugam laptele, in functie de consistenta dorita alegem cantitatea, mie imi place sa fie putin mai consistent asa ca adaug aproximativ 100 ml.


3. Continuam sa blenduim pentru 20-30 de secunde si servim imediat :), cat e rece si proaspat, mmm...


Atat de simplu, rapid si delicios, racoritor si satios datorita bananei. 
Recomand sa il serviti proaspat, exact cand l-ati facut, deoarece v-a fi de cel putin 10 ori mai gustos decat cel pe care il tineti la frigider sau il serviti mai tarziu.


Trece foarte repede din pahar :D, iar cel mai minunat lucru este ca, a fost facut de tine, cu ingrediente proaspete si cunoscute, fara indulcitori si conservanti.


Nici nu realizezi ca paharul este gol :)), mie mi se intampla mereu asta.

Sper sa va racoreasca aceasta reteta si pe voi, iar acum lista de nutrienti este afisata mai jos:



  Nutritional Facts
   
   Calories 182

   Servings 1




    %Daily Value*
Total Fat 2 g
3 %    
     Saturated Fat 2 g
7 %    
Cholesterol 6 mg
2 %    
Sodium 62 mg
3 %    
Potassium 566 mg
16 %    
Total Carbohydrate 42 g
14 %    
     Dietary Fiber 5 g
18 %    
     Sugars 29 g

Protein 5 g
11 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.