Este perioada perfecta sa preparam cat mai multe retete delicioase cu legume, nu doar ca in aceasta perioada legumele sunt mai ieftine, dar sunt si mult mai gustoase, asa ca vin cu o reteta superba de legume la cuptor acoperite subtil cu cascaval :), care poate fi eliminat daca dorim mai putine calori.
Este foarte simplu de facut, si ador culorile care le pune in farfurie aceasta garnitura, iar de gust nu mai spun nimic, sper ca pozele sa vorbeasca de la sine :)
Ingredientele sunt foarte simple de asemenea, si aici se poate improviza usor, puteti pune legumele care va plac, de exemplu putem adauga si vanata, cateva feliute de ceapa, de minune ar merge si niste ciupercute, morcov sau cartoful dulce.
Ingrediente:
1 dovlecel galben
1 dovlecel verde (zucchini)
1 rosie mare
2 cartofi medii
100 grame cascava/parmezan ras
sare si piper
2 linguri ulei masline
1. Spalam, curatam si feliem subtire toate legumele. Pornim cuptorul la 200 de grade celsius. Eu dovlecelul il folosesc cu coaja, contine multe vitamine.
2. Intr-un vas de yena uns cu putin ulei, asezam toate legumele in straturi, recomand sa puneti rosia langa cartofi, si dovlecelul de asemenea langa cartofi, pentru ca acestea vor lasa putina apa in timpul coaceri care v-a ajuta la gatitul cartofilor.
Se condimenteaza cu sare si piper si se pune o lingura de ulei peste ele, le acoperim si lasam la cuptor pentru 30-40 de minute.
3. Cand intepam cartoful cu furculita si vedem ca este facut, scoatem folia, presaram cascavalul/parmezanul, si mai lasam 10-15 minute la cuptor, crescand totodata temperatura cuptorului la 220 grade.
Le servim langa carnea dorita si sosul preferat, sunt foaaarte bune, si atat de usor de facut, cuptorul face toata treaba :)
Putem folosi ce ingrediente dorim, de asemena orice cascaval aveti la indemana sau va place, astfel vor fi aromante, exact pe gustul vostru.
Din aceasta cantitate noi am servit de 4 ori, lista nutrientilor este:
Nutritional Facts Calories 199 Servings 4.0 | |
%Daily Value* | |
Total Fat 11 g | 17 % |
Saturated Fat 3 g | 17 % |
Cholesterol 20 mg | 7 % |
Sodium 402 mg | 17 % |
Potassium 693 mg | 20 % |
Total Carbohydrate 17g | 6 % |
Dietary Fiber 3 g | 10 % |
Sugars 4 g | |
Protein 8 g | 16 % |
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate. |
2 comments
Draga mea, azi am facut legumele si sunt absolut delicioase ! Am inlocuit zucchini cu vinete ( asta am avut in frigider ) si am pus si putin pesmet deasupra. A fost reteta perfecta pentru un pranz usor si rapid ! Felicitari pentru retetele atragatoare !
RăspundețiȘtergereMa bucur foarte tare ca v-au placut, sigur a iesit foarte buna cu vinete. Foarte buna ideea cu pesmet, am sa o incerc si eu cat de curand :).
ȘtergereMultumesc draga, ma bucur ca iti plac retetele. Te pup
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.