desert

Bilute de migdale, curmale si lime

8/07/2015 06:34:00 p.m.

Nimic mai simplu de atat, blenduim toate ingredientele, din compozitia obtinuta formam bilute de dimensiunea dorita, and voila :), avem la indemana ceva dulce atunci cand pofta vine :)

Desertul perfect atunci cand avem pofta de ceva dulce , rapid si sanatos :), puteti folosi aproape orice nuci doriti: migdale, fistic, alune, alune de padure, nuci/pecane, nuci de macadamia, etc.



De asemenea le puteti oferi orice aroma, eu am ales lime, si au mers excelent, sotul meu a laudat mult aroma pe care acesta a dat-o bilutelor :D.

Totodata, sunt perfecte de preparat pe timp de vara, deoarece nu avem nevoie de aragaz/cuptor pentru a avea ceva dulce si bun la indemana, iar acel dulce sa nu fie ciocolata/napolitana/biscuit :).

Acestea sunt niste "muscaturi energice"-"energy bites" datorita migdalelor si nucilor care contin o cantitate mare de fibre ,proteine, fier si grasime sanatoasa, pentru a iti mentine inima sanatoasa, iar curmalele de asemenea adauga fibre, energizeaza corpul si sunt bogate in potasiu.


Ingrediente:
150 grame migdale
80 grame nuci
120 grame curmale
1 lime
1 praf sare
fulgi cocos(optional)


1. Am macinat fin migdalele si nucile intr-un blender. Nu exagerati, trebuie sa ramana o textura in acelasi timp usor crocanta.

2. Adaugam curmalele, coaza razuita de lime impreuna cu sucul stors, praful de sare, si mixam , pana obtinem o pasta bine legata si usor lipicioasa.

3. Din pasta obtinute formam mici bilute, cat o muscatura :), daca compozitia e prea lipicioasa, ne putem unge cu putin unt pe mana.

Optional putem da bilutele si prin nuca de cocos razuita, sau prin nuca macinata, ramane la imaginatia fiecaruia.



Sunt foarte bune, si sanatoase, usor si rapid de facut, si perfecte cand simtim pofta de dulce.
Imi place foarte mult sa le avem la indemana, astfel nu suntem tentati sa mancam ceva mai nesanatos.


Ca indulcitor am folosit curmalele, dar data viitoare voi incerca cu merisoare sau stafide, vor avea alta aroma, dar textura nu va fi foarte diferita.

Caloriile nu sunt foarte putine dar e important si din ce sunt formate, majoritatea sunt fibre, ceea ce e foarte bine, si grasime, din seminte, care e o grasime sanatoasa.

Eu am obtinut 12 bilute la dimensiunea aleasa, din cantitatile de mai sus.



  Nutritional Facts
   
   Calories 147

   Servings 12




    %Daily Value*
Total Fat 11 g
17 %    
     Saturated Fat 1 g
4 %    
Cholesterol 0 mg
0 %    
Sodium 49 mg
2 %    
Potassium 192 mg
5 %    
Total Carbohydrate 11 g
4 %    
     Dietary Fiber 3 g
12 %    
     Sugars 8 g

Protein 3 g
7 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.