fel principal

Pui crocant la cuptor

8/03/2015 06:48:00 p.m.

O retea noua foarte iubita in casa noastra :), deja am uitat de cate ori am pregatit-o, dar tot timpul ne bucuram la fel de mult de rezultat.

Pot sa spuna ca asta este o reteta cu adevarat perfecta, foaaaarte gustos, super usor de preparat, ingrediente la indemana oricui si totul cu putine calorii :D

Fara doar si poate, este una dintre cele mai bune retete de pui crocant pe care le-am mancat, si probabil si cea mai sanatoasa, o reteta superba inspirata din retetele lui Jamie Oliver.


 Ador faptul ca nu avem nevoie de oua la aceasta reteta, si binenteles de ulei, iar coaja de lamaie il fac atat de aromat si gustos ...

Ingredientele:
2 piepti de pui
200 grame iaurt
1 lamaie
1 lingurita busuioc uscat
1 catel usturoi
5 linguri pesmet
1/2 lingurita paprika dulce/picanta/afumata
sare si piper
2 linguri ulei

1. Iaurtul il amestecam cu 1/2 din zeama de lamaie (inainte radem coaja pentru mixul cu pesmet), busuiocul uscat, sare si piper. Pieptul de pui il taiem fasii lungi si subtiri.
Din cantitatea de iaurt, 1/3 o pastram pentru servire, iar in cealalta cantitate lasam puiul la marinat pentru 2-3 ore la frigider.

2. Dupa ce s-a marinat bine puiul, preparam si mixul format din pesmet, paprika, usturoiul zdrobit, 1 lingurita din coaja de la lamaie rasa, sare si piper. Pornim cuptorul la 200 de grade celsius, 400 Fahrenheit.


3. Luam fiecare bucatica de pui din iaurt si o trecem prin mixul de pesmet, iar apoi o asezam intr-o tava unsa cu unt/ulei. La final stropim putin puiul cu 2 linguri de ulei si introducem tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana devine usor rumena crusta bucatilor de pui, si crocanta la atingere.


Se mai lasa 5 minute in tava, iar apoi se servesc cu iaurtul aromat .

O reteta extraordinara, e atat de gustos, si aromat, coaja de lamaie isi face foarte placuta prezenta, se simte aroma subtila de usturoi si busuioc, puiul e bine fragezit de iaurt, si super crocant, totul realizat doar la cuptor.


Din cantitatile de mai sus vor iesi aproximativ 4 serviri, mie mi-au iesit aproape doua tavi ca cea de mai sus.

Lista de nutrienti este urmatoare:


  Nutritional Facts
   
   Calories 285

   Servings 4




    %Daily Value*
Total Fat 10 g
16 %    
     Saturated Fat 2 g
9 %    
Cholesterol 76 mg
25 %    
Sodium 519 mg
22 %    
Potassium 244 mg
7 %    
Total Carbohydrate 14 g
5 %    
     Dietary Fiber 0 g
2 %    
     Sugars 7 g

Protein 32 g
65 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.