aperitiv

Mini pizza aperitiv

12/22/2014 09:21:00 p.m.

Toată lumea iubește pizza, nu? așa că, de ce să nu ne bucurăm de gustul ei și de sărbători, le putem face în miniatură, cu foietaj pentru a fi mai rapid de realizat, se servesc ușor, sunt crocante și gustoase, și arată tare bine :)

Este o rețetă foarte faimoasă în familiile noastre, de câțiva ani sunt de nelipsit de sărbători și zile onomastice, și au un succes nebun :)), iar rețeta poate fi ușor schimbată, după gusturile noastre.


Sunt extrem de ușor de realizat, chiar și copii vă pot ajuta la ea :) iar ingredientele sunt simple, fiind șanse mari să le avem pe toate la îndemână, mai ales acum, înainte de sărbători .

Ingrediente:
1 pachet foietaj
200 g pasta de roșii
2-3 linguri cașcaval ras
1 linguriță oregano
ardel și măsline (opțional)
sare și piper
200 g È™uncă/ salam/ cărnaÈ› 

Dacă vedeți că ingredientele mele sunt mai puține în poze, asta din cauză că, foietajul meu era mai mic, doar așa găsesc din păcate, dar eu v-am dat ingredientele pentru un foietaj normal.

Avem lista de ingrediente necesare așa că, haideți să vedem pașii de realizare, foarte simpli de altfel :) .

1. Foietajul îl decongelăm și îl întindem pe masa de lucru. Într-un bol amestecăm pasta de roșii cu cașcavalul, oregano, sare și piper.


2. Pasta obținută o întindem uniform pe foaia foietaj, peste ea adăugăm carnea feliată cât de subțire, și obțional putem adăuga ardei/măsline pentru un aspect mai colorat :) și pentru un gust mai apropiat de cel de pizza.


Dacă doriți să folosiți cărnaț, așa cum am făcut și eu, mai ales dacă aveți cărnaț proaspăt afumat din acest an :), care va da un gust deosebit de bun, vă dau un pont, pentru a îl putea felia subțire, puneți-l la congelator puțin , să fie pe jumătate congelat, așa puteți obține feliuțefoarte subțiri:)

3. Rulăm apoi foaia cât de strâns putem, și o feliem de grosimea unui deget, cu un cuțit bine ascuțit, iar feliuțele le așezăm într-o tavă. Tava mea este una de cookies, de care nu se lipește, dar dacă considerați că este nevoie, puteți folosi hârtie de copt.

4. Lăsăm tava la cuptor la 190 de grade pentru 10-12 minute, până se rumenesc ușor, nu le lăsați foarte mult să nu riscați să se usuce.


De când sunt la cuptor încep să răspândească un miros "pofticios" :). Sunt foarte gustoase și crocante, arată foarte drăguț pe platourile de aperitiv, cu un gust asemănător cu cel de pizza.


Eu vă recomandă să faceți în cantitate mai mare, deoarece șansa de reușită este foaaaarte mare, chiar de la prima încercare, și dispar foarte repede de pe farfurie, gustul lor provocând ușoară dependență, îți vine să nu te lași până nu le termini :))

Sunt foarte bune atât calde cât È™i reci, fapt care le face să fie perfecte ca aperitiv. 
Sper să vă fi dat o idee interesantă de aperitiv pentru sărbători, să vă placă și să o împărtășiți și cu alții, de ce nu :) .

Vă doresc să aveți parte de niște Sărbători Magice !

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.