desert

Omuleți de zăpadă topiți

12/19/2014 07:11:00 p.m.

Am ajuns cu o noua prăjiturică de Crăciun, specială pentru cei mici :), sunt convinsă că o să le placă la nebunie acești omuleți gustoși de zăpadă :)


Îmi amintesc cu drag de anii copilăriei și de Sărbătorile petrecute în familie, pentru mine au fost cele mai frumoase momente din viață, iar părinți mei au făcut tot ce le-a fost în putință să avem niște Sărbători cât mai frumoase.

Ma jucam cu prietenii în zăpadă cât era ziua de lunga, făceam omuleți de zăpadă și îngerași, ne dădeam cu sania, și când ajungeam în casa pantalonii de pe mine erau ca și scoarța unui copac :), mergeam să îi schimb, mâncam pe furiș repede ceva și iar ieșeam la zăpadă pentru partea a doua.

În seara de Crăciun, Moș Crăciun era de nelipsit la toți copiii de pe scara blocului, încremeneam când îl vedeam, dar ne bucuram la maxim de cadourile primite, deși ele se rezumau de multe ori la o jucărie și niște fructe proaspete sau dulciuri.

Duminica mergeam în grupuri la biserică, unde făceam scenete despre Nașterea lui Iisus, și cântam, totul a fost absolut superb, și a rămas puternic întipărit în mintea mea.



Lucrul care îmi plăcea de asemenea foarte mult, era să fac prăjituri împreună cu mama mea, pe fundal de colinde la un casetofon vechi cu casete înregistrate cu Hrușcă. Eu eram decoratorul de prăjituri și salata de boeuf :).

Ingrediente:
200 g biscuiți
2 linguri cacao
50 ml lapte
100 g unt
100 g zahăr
1 lingură esență rom/ vanilie

Decor:
300 g ciocolată albă
1 linguriță smântână (opțional)
100 g mini biscuiți
cremă colorată de decorat sau ciocolată neagră

1. Zdrobim biscuiții mărunt iar peste adăugăm și pudra de cacao. Dacă folosim biscuiți Oreo nu mai avem nevoie de cacao.


2. Într-un vas punem laptele, untul și zahărul la foc mediu. Când untul și zahărul s-au topit, îl adăugăm peste biscuiții cu esența de vanilie, și amestecăm.
Trebuie să obținem un conținut solid dar care atunci când îl strângem în mână se modelează.

3. Dăm compoziția la frigider pentru 30 de minute. O scoatem de la rece și formăm biluțele pe care le așezăm pe o foaie de copt, apoi le dam din nou la rece.

4. Într-un bol pe baie de aburi topim chipsurile de ciocolată albă. Dacă ciocolata este prea groasă, adăugăm 1 linguriță smântână.

5. Luăm fiecare biluță, o așezăm pe vârful unei furculițe și cu o lingură turnăm ciocolată peste ea, le așezăm apoi din nou pe hârtia de copt, și le punem mini-biscuitele.

Pentru ornat putem folosi fie colorant gel, fie topim putina ciocolată neagră pe care o punem într-un poș de ornat.


6. Când ciocolata s-a întărit, le facem ochi, nas și gură omuleților cu ciocolata sau colorantul gel.


Au ieșit niște omuleți de zăpadă tare drăguți. Sper să îi încercați și voi, sunt aromați și gustoși.


Dispar repede de pe farfurie, așa că, vă sugerez să faceți o cantitate cât mai mare.

Va doresc să aveți parte de niște Sărbători memorabile, Crăciun Fericit.

You Might Also Like

2 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.