conserve

Dulceata de capsuni

3/06/2017 05:29:00 p.m.


Dulceata de capsuni este una dintre preferatele mele, imi place sa gasesc bucatele de fructe in ea, sa nu fie nici foarte subtire la consistenta dar nici prea groasa precum un magin, sa nu fie nici exagerat de dulce cum sunt majoritatea, deoarece vreau sa pot sa simt gustul de capsuna gustoasa, iar aceasta reteta respecta toate conditiile mele pentru o dulceata de capsuni perfecta.


Imi place sa fac dulceata in casa si o fac cat de des gasesc niste fructe gustoase in sezon. Probabil voua vi se pare normal sa faceti dulceata atunci cand fructele sunt in plin sezon, cand pretul lor scade si sunt cele mai gustoase.

Aici insa gasesti orice fruct pe aproape toata durata anului, iar pretul nu difera prea mult in functie de sezonul lor, dar gustul difera, iar atunci e momentul sa actionez .


Totodata perioada in care ele se coc este diferita de cea din Romania, daca in Romania perioada cea mai buna sa facem dulceata de capuni este luna Mai-Iunie, aici este luna Martie-Aprilie, atunci gasesc cele mai gustoase capuni, la fel se intampla si cu alte fructe sau legume.



Multi prieteni ma intreaba de ce fac dulceata in casa, cand cele din comert au un pret atat de bun, nu fac economie si pierd si timp. Asa o fi, dar gustul este comparativ mai gustos, iar calitatea de asemenea este mult superioara fata de majoritatea a ceea ce gasim in supermarketuri.

Ingrediente:
3 kg capsuni
500 grame zahar
zeama de la o lamaie


Da, vedeti bine, si nu este nici o greseala, am folosit doar 500 de grame de zahar, si crede-ti-ma pe cuvant ca e foarte dulce si sta tot anul conservata.
Un alt motiv pentru care folosesc putin zahar este acela ca,  in zilele de azi cand gasim zahar in tot ceea ce cumparam, si in locuri in care nu ar trebui, nu o sa va vina sa credeti daca va uitati pe lista nutritionala a alimentelor sarate pe care le luati de obicei.

In plus, daca fructele sunt in sezon si gustul lor este deja gustos si dulce, nu au nevoie de mult "ajutor" sa faca o dulceata buna.

1. Spalam si curatam fructele, 2 kg le lasam intregi sau taiate in jumatati daca acestea sunt mari, iar restul de 1 kg il tocam cu un blender sau robot. Le punem intr-o cratita la foc mediu spre mic amestecand o data la 15-20 de minute.


2. Pregatim cantitatea de zahar si sucul proaspat de lamaie.


3. In momentul in care vedem ca dulceata a inceput sa scada semnificativ, adaugam sucul de lamaie si continuam sa fierbem.


4. Cand dulceata a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul. Continuam sa gatim pentru aproximativ 30 de minute pentru a permite zaharului sa se topeasca.


5. Oprim aragazul si sterilizam borcanele. Luati in considerare faptul ca dulceata va fi mai groasa odata ce ajunge la temperatura camerei.
Puteti testa consistenta dulceata pe o farfurie rece, daca o picatura de dulceata sta clara si nu este apoasa cand atinge farfuria, dulceata este gata.


Se pune dulceata in borcanele sterilizate si perfect uscate. Se inchid cu un capac si se pun intr-un loc in care pot ajunge la temperatura camerei treptat, de exemplu intr-o plapuma/patura groasa unde li se permite racirea lenta timp de 24 de ore.


Cea mai buna metoda de facut dulceata in casa este sa fierbem fructele fara zahar, iar acesta sa il adaugam doar la final, astfel zaharul nu afecteaza gustul fructelor si nici nu prinde un gust de zahar caramelizat.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.