fel principal

Pulled pork la slow cooker

2/06/2017 08:30:00 p.m.


Carne de porc bine condimentata si gatita la foc mic pentru 6-8 ore, apoi rupta in bucati si imbibata intr-un sos aromat, servita in chifle rumene si sos barbeque din ambundenta, cam asa se traduce reteta de pulled pork.


Ma tot gandeam cum sa traduc pulled pork in romana, porc tras/sfasiat? Nu suna foarte apetisant asa ca am lasat in engleza pentru ca majoritatea deja il cunoasteti sub aceasta forma.



Pentru necunoscatori, slow cooker este un ' cuptor' electric care gateste mancarea la temperaturi mici pe o perioada mai lunga de timp, astfel mancarea iese foarte gustoasa si carnea mai frageda ca niciodata.

Acest 'tool' de bucatarie este perfect pentru cei care lucreaza si vor sa ii astepte cina calda gata preparata cand ajung acasa, ingredientele pot fi puse in vas cu mult timp inainte si programa pe 6-8 ore de gatit incet, iar daca aceasta este gata, mancarea este tinuta calda in vasul ceramic, poti cere mai mult?

Ingrediente:
4-5 kg muschi/pulpa de porc
1 ceapa
sos barbeque
6-8 chifle

Condimente:
1 catel usturoi zdrobit
sare
piper
boia
chilli
1 lingura otet

1. Luam bucata de carne si o condimentam bine ( de data aceasta eu am folosit pulpa de mistret ). O stropim cu lingura de otet, acesta avand rol de fragezire a carnii. Ceapa o tocam marunt si o adaugam in vasul slow cookerului..


2. Asezam carnea peste ceapa, stropim cu 3 linguri de sos barbeque si gatim carnea pentru 6 ore pe low, pana carnea devine extrem de frageda.


 3. Carnea se desface foarte usor de pe oase cand este gata, iar ajutandu-ne de 2 furculite, 'sfasiem' in bucatele mici toata carnea.


Sosul ramas in vasul in care s-a gatit carnea se fierbe pentru 15 minute pe aragaz la foc mediu iar apoi se adauga bucatile de carne in el, pentru a pastra carnea suculenta.

Carnea se serveste in chifle pe care le prajim putin intr-o tava unsa cu o picatura de ulei/unt moale, alaturi de sos barbeque si cartofi sau o salata de varza coleslaw.


Daca nu detineti un slow cooker, puteti gati carnea si la cuptor, la temperatura minima pana aceasta devine foarte frageda.
Pentru aceasta reteta eu am folosit chifle cu lapte dupa aceasta reteta, aici puteti gasi numarul de carlori per chifla.

Caloriile sunt calculate pentru o portie de 250 grame de carne, chifla si sosul nefiind incluse.


  Nutritional Facts
   
   Calories 417

   Servings 12




    %Daily Value*
Total Fat 11 g
16 %    
     Saturated Fat 3.5 g
17 %    
Cholesterol 87 mg
29 %    
Sodium 1658 mg
69 %    
Potassium 759 mg
21 %    
Total Carbohydrate 47 g
15 %    
     Dietary Fiber 3 g
12 %    
     Sugars 38 g

Protein 33 g
66 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.


You Might Also Like

2 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.