desert

S'mores si experienta primei zile de camping

3/21/2017 09:31:00 p.m.

Gestul lui e unul minunat, si anume acela de a imi oferi o noapte de un milion de stele! Dar a plouat...

Totul a inceput acum cateva luni de zile cand Mihai incerca sa ma convinga sa ne cumparam cort si echipamentul necesar pentru a face camping. Recunosc, ma speria ingrozitor gandul de a dormi in natura, fara comfortul de acasa si fara a putea face un dus inainte de culcare. 

Totodata eram ingrijorata auzind ca nu este indicat sa lasi mancare neimpachetata si bine izolata in cort, fiindca mirosul poate atrage animalele salbatice, uneori poate fi foarte frig pe timpul noptii, poate sufla vantul extrem de tare, poate ploua, poate...

Dar am cedat 😃...de dragul lui am cedat, cu gandul ca rezist o noapte, si daca e atat de rau, va fi prima si ultima noapte. Dar nu e ultima...

Aaa... am uitat sa va spun de conditia suprema, aceasta a fost sa facem S'mores, si am avut S'mores din belsug. 


Ce contine S'mores, in cazul in care nu stiti deja: biscuiti graham umpluti cu ciocolata fina si marshmallow fierbinte. Secretul consta in marshmallow, acesta se incalzeste langa flacara focului si fierbinte se aseaza peste ciocolata, topind-o si oferind o textura minunata.


Un zambet larg in timp ce savurez mult mult S'mores ...cu ambele maini.

Ingrediente:
biscuiti graham
ciocolata cu lapte
marshmallow
bete de frigaruie

Mod de preparare, cat se poate de usor. Marshmallow-ul se infige pe batul de frigaruie si se incalzeste la caldura gratarului pana devine usor rumen.



Se pune ciocolata pe biscuitii graham si marshmellow cald peste ciocolata, topind-o. Recomand sa puneti marshmallow si pe o parte si pe alta a ciocolatei, doi in fiecare portie.


Se savureaza imediat, cu ciocolata topita si marshmellow-ul cald si lipicios 💗, irezistibil de buni.



Un desert super delicios si usor de facut in natura, mai ales ca se apropie mult-iubitul 1 Mai care da startul sezonului de gratare si timp petrecut in aer liber.


Desert = calorii, deci nu trebuie sa uitam de miscare dupa ce savuram toata mancarea delicioasa. Noi am pedalat putin (cateva ore), pentru a nu ne simti prea vinovati pentru bunatatile savurate. A se vedea noroiul de pe roata si picioare...



Si cum a fost sa dormim in cort? A plouat intreaga noapte, fapt ce l-a incantat la maxim pe Mihai, si pe mine m-a facut sa adorm mai usor, fiind foarte relaxant si romantic.

Animalutele nu ne-au vizitat, slava Domnului, frig nu mi-a fost, MIE, Mihai sa vorbeasca pentru el :). In schimb a fost un weekend noroios, cu biciclete si papuci noroiosi, dar care nu va fi usor de uitat, la final a fost o experienta chiar interesanta care merita repetata.


Este o adevarata binecuvantare sa petrecem cat mai mult timp in natura, si incercam sa facem asta cat de des posibil, cand vremea si timpul ne permit, si venim de acolo incarcati cu o energie si o stare extraordinara de spirit.


Voi ati facut vreodata camping? Noi tocmai ne pregatim pentru a doua experienta, vin curand cu mai multe detalii, am mari emotii. Va dau un mic indiciu, de aceasta data va fi intr-un parc national foarte cunoscut din Florida.

Caloriile unei portii sunt aproximativ 200, depinde de biscuitii si ciocolata folosita.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.