branza

Sofficini la cuptor cu branza si sunca

12/02/2016 04:25:00 p.m.


Acest delicios si apetisant preparat este de origine italiana si anume niste pachetele crocante umplute cu un sos alb cu branza si sunca, pui, spanac, ciuperci sau mult alte sortimente.
De obicei se gaseste in forma de semipreparat si sunt deliciul copiilor fiind extrem de faimoase in intreaga tara.

Am gasit aceasta reteta ca fiind perfecta pentru mic-dejun, sunt extrem de cremoase si gustoase, se pot incalzi la microunde si servi cu legume si paine prajita.



Italienii sunt faimosi pentru preparatele gustoase pe care le au, si ma declar un mare fan. 
Ca urmare mereu mi se intampla ca atunci cand calc intr-un restaurant cu specific italian, sa stau minute in sir uitandu-ma la meniu pentru ca imi este foarte greu sa ma decid, oare pizza, paste sau gnocchi, iar dupa ce am ales tipul trebuie sa aleg ingredientele, si nu va mai povestesc cat de grea este decizia cand ajung la desert. 


Acesti sofficini sunt usor de facut si se pot congela si servi rapid la orice masa din zi. Mie imi place mereu sa pun cateva si la congelator, ca mai apoi tot ce trebuie sa faci este sa ii coci sau prajesti si masa este gata.

Ingrediente aluat:
225 ml lapte
125 grame faina alba
20 grame unt
10 grame sare

Umplutura:
150 ml sos bechamel (30 g unt, 20 g faina si 150 ml lapte fierbinte)
150 grame cascaval Gouda sau Swiss
150 grame sunca

Extra:
1 ou
200 grame pesmet
2 linguri ulei masline


Sa va spun mai intai cum facem sosul bechamel. Topim untul într-o tigaie la foc mediu spre mic, adăugăm făina si o incorporam bine în unt, apoi încet ca la maioneză se adauga laptele fierbinte, amestecând continuu cu un tel, astfel vom obtine sosul alb fin si cremos. Cascavalul ras se adauga si el in sosul fierbinte si amestecam pana acesta se topeste complet.

1. Laptele, untul si sarea se pun la fiert la temperatura medie . Cand acesta incepe sa fiarba, oprim aragazul si adaugam faina.


2. Amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat lipicios si pliabil. Tapetam cu faina un spatiu pe masa de lucru unde rasturnam aluatul.


3. Cand aluatul este la o temperatura suportabila, il framantam pana devine nelipicios, moale si neted.
Se infoliaza si se lasa la temperatura camerei pana se raceste complet, in jur de 2 ore.


4. Cand s-a racit, pe masa tapetata cu faina sau pe folie de hartie pentru a preveni lipirea, rulam aluatul la o grosime de 3 mm. Taiem forme rotunde de 10-12 cm diametru.
Pe fiecare cerc punem sunca si sosul bechamel. Unim marginile lor formand un semi-cerc, apasand usor cu o furculita.


5. Fiecare bucata se trece prin oul batut spuma cu un praf de sare, iar apoi prin pesmet, si se aseaza intr-o tigaie unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt/folie silicon. Se stropesc cu putin ulei de masline


6. In cuptorul preincalzit la 200 grade C sau 400 grade F, se introduce tava cu sofficini pentru 20 de minute, iar apoi inca 2 minute la broiler pentru a obtine o crusta rumena.


Se scot de la cuptor si se servesc de preferabil calde cand sosul este moale, dar si reincalzite a doua zi sunt foarte gustoase.

Sunt la fel de gustoase precum arata, perfecte cu o felie de paine prajita si felii de rosii, castraveti sau ardei proaspat pentru un mic-dejun de vis.


Din cantitatile de mai sus ies aproximativ 6 sofficini, dar depinde si de forma voastra rotunda. Pentru forma puteti folosi un pahar sau un bol.

Lista nutritionala per portie:


  Nutritional Facts
   
   Calories 215

   Servings 6




    %Daily Value*
Total Fat 13 g
21 %    
     Saturated Fat 8 g
39 %    
Cholesterol 84 mg
28 %    
Sodium 1002 mg
42 %    
Potassium 154 mg
4 %    
Total Carbohydrate 9 g
3 %    
     Dietary Fiber 0 g
2 %    
     Sugars 5 g

Protein 14 g
29 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.


You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.