desert

Rulada de dovleac cu crema de branza

10/25/2016 05:40:00 p.m.

Toamna nu este anotimpul meu preferat, este perioada cea mai mohorata si melancolica a anului, trist sa vezi tot ce ieri era verde, acum uscat, zile ploioase si reci care nu te imbie deloc sa iesi din casa. 

Dar incerc sa gasesc ce este mai frumos in fiecare anotimp, de exemplu explozia de culori a toamnei este cu totul si cu totul speciala, natura se transforma in peisaje ruginii-rosiatice incantatoare ochilor. 

Totodata, toamna este anotimpul cel mai bogat al fructelor si legumelor, de aceea este perioada perfecta de pus muraturi si dulceturi, este o nebunie in bucatarie in aceasta perioada, iar pietele sunt pline de alimente de sezon, asta inseamna ca toate sunt mai gustoase acum.

Odata cu toamna si cu piureul meu de dovleac, am facut o delicioasa rulada cu crema de branza, atat de fina si aromata.



Perioada perfect sa ne relaxam, meditam asupra concediului de vara si a celui de iarna care urmeaza, si sa savuram delicioasa mancare de sezon.

'Starea sufleteasca ce se desprinde din sarbatorile tomnatice este bucuria pentru fructele pamantului amestecata cu melancolia pentru vremea mohorata.'



Bine, acum trebuie sa recunosc ca, in Austin nu se prea simte inca toamna, ploua destul de rar iar de temperaturi nu mai vorbesc ( nu au scazut de 30 de grade maxima zilei). 
Totusi, se simte ca vara a trecut, diminetile sunt mai reci iar ploile obisnuite de toamna trebuie sa apara in orice clipa, si nu orice ploi, vorba aceea " Everything is bigger in Texas", pana si ploile.

Ingrediente:
180 grame faina alba
150 grame zahar
1 lingurita bicarbonat sodiu
2 lingurite all spices
220 grame piure dovleac (o cana)
3 oua
1 lingura zeama lamaie

Crema:
200 grame crema de branza
2 linguri unt moale
80 grame zahar pudra
1 lingurita esenta vanilie

1. Intr-un bol se adauga toate ingredientele uscate, primele 6 din lista de ingrediente. All spices se poate inlocui cu 1 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita cuisoare si 1/2 lingurita nucsoara.
Cuptorul se porneste la 190 grade C, 375 grade F.


2. Adaugam ingredientele umede, si anume ouale, dovleacul piure si zeama de lamaie. Mixam sa omogenizam compozitia, 1 minut, nu mai mult.


3.  In tava tapetata cu hartie sau unsa cu unt se adauga aluatul intr-un strat subtine. Tava mea are dimensiunile 30x44 cm. Se coace pentru 15 minute in cuptorul preincalzit.


4. Udam bine un prosop curat pentru a preveni lipirea, punem blatul fierbinte pe el si il rulam in prosop asemenea imagini de mai jos. Apoi lasam sa se raceasca rulada in prosop.

* Daca vi se intampla ca aluatul sa se prinda de hartia de copt, udati bine toata hartia si acoperiti cu un prosop pentru 10 minute, dupa care se deslipeste cat ai clipi. Se aplica la orice prajitura!


5. Mixam ingredientele pentru crema pana obtinem un amestec omogen si foarte fin.


6. Cand blatul s-a racit, dupa aproximativ 45-60 de minute, se desface prosopul si se unge blatul cu crema de branza.


Se ruleaza din nou in acelasi sens dar de aceasta data fara prosop. Se infoliaza cu folie alimentara si sa da la frigider pentru 2-4 ore inainte de servire.


Se servesc felii groase de rulada, si se mananca cu mare placere si pofta. Blatul are o textura usor umeda si aromata iar crema este extrem de fina, combinatia perfecta.


Imi permit sa spun ca este una, daca nu chiar cea mai buna rulada pe care am mancat-o vreodata ...

Cred ca incepe sa ne placa mai mult anotimpul toamna, iar acesta este doar inceputul.


Si am sa inchei aceasta postare cu un citat de a lui Gabriel Petru care m-a pus pe ganduri in legatura cu toamna:

"Toamna le testeaza sufletelor noastre rezistenta la melancolie"

Lista nutritionala:


  Nutritional Facts
   
   Calories 224

   Servings 10




    %Daily Value*
Total Fat 11 g
17 %    
     Saturated Fat 6 g
30 %    
Cholesterol 86 mg
29 %    
Sodium 247 mg
10 %    
Potassium 112 mg
3 %    
Total Carbohydrate 27 g
9 %    
     Dietary Fiber 1 g
2 %    
     Sugars 18 g

Protein 4 g
9 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.


You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.