Cred ca nu v-am povestit de unde a pornit ideea acestui blog... probabil multa lume se intreaba, si eu la fel :)....
Totul a inceput in toamna anului 2014, la doar cateva luni dupa ce ne-am mutat in Austin, Texas. Odata cu aceasta mutare, a intervenit o schimbare extrem de mare in viata noastra, pe langa faptul ca eram proaspat casatoriti, o luam pur si simplu de la zero in celalalt capat de lume, doar noi doi...
La inceput eram foarte curioasa sa experimentez si sa incerc cat mai multe retete specifice locului, mancam adesea in oras si eram fascinata de modul lor de gatire, de diversitatea in preparate si de gust, combinatiile nebune dulce-sarat, iar dupa un timp mi-am dorit sa le refac in bucataria mea, iar apoi sa le impartasesc si cu altii, familia si cei dragi.
Ideea blogului a fost de fapt a lui Mihai, cand intr-o zi m-a rugat sa refac un preparat care ii placuse mult, dar la care nu puteam sa imi amintesc reteta exacta...
Asa ca, mi-a propus sa le adun intr-o baza de date/un blog culinar, unde pot adauga cele mai gustoase retete pe care le-am facut si pe care le pot, in acelasi timp, impartasii cu cei dragi., fiind vorba de o cantitate mare de retete, abia am inceput sa le impartasesc ...
Totul a inceput in toamna anului 2014, la doar cateva luni dupa ce ne-am mutat in Austin, Texas. Odata cu aceasta mutare, a intervenit o schimbare extrem de mare in viata noastra, pe langa faptul ca eram proaspat casatoriti, o luam pur si simplu de la zero in celalalt capat de lume, doar noi doi...
La inceput eram foarte curioasa sa experimentez si sa incerc cat mai multe retete specifice locului, mancam adesea in oras si eram fascinata de modul lor de gatire, de diversitatea in preparate si de gust, combinatiile nebune dulce-sarat, iar dupa un timp mi-am dorit sa le refac in bucataria mea, iar apoi sa le impartasesc si cu altii, familia si cei dragi.
Ideea blogului a fost de fapt a lui Mihai, cand intr-o zi m-a rugat sa refac un preparat care ii placuse mult, dar la care nu puteam sa imi amintesc reteta exacta...
Asa ca, mi-a propus sa le adun intr-o baza de date/un blog culinar, unde pot adauga cele mai gustoase retete pe care le-am facut si pe care le pot, in acelasi timp, impartasii cu cei dragi., fiind vorba de o cantitate mare de retete, abia am inceput sa le impartasesc ...
Reteta cu care vin azi este una extrem de usor de pregatit, perfecta pentru incepatorii in bucatarie, dar foarte gustoasa si perfecta de pus la pachet.
Pastele cu sos de rosii si ton rumenite la cuptor si acoperite intr-un strat generos de cascaval, vor satisface si cele mai pretentioase guri, sunt perfecte pentru orice perioada a anului.
Avem nevoie de:
1 ceapa2 catei usturoi
2 linguri ulei
chilli (optional)
2 x 400 g conserve de rosii cuburi
1 lingurita busuioc proaspat/uscat
1/2 lingurita sare
piper
2 x 180 g conserve de ton
500 g paste penne
150 g cascaval ras
2. Dupa ce sosul a mai scazut putin din volum, adaugam conservele de ton, sarea si piperul si mai lasam pe foc doar pana ce pastele s-au fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
3. Pornim cuptorul la 200 grade Celsius sau 400 Fahrenheit.
Cand pastele sunt fierte, le trecuram de apa si le adaugam peste sos, amestecand usor pentru a omogeniza bine pastele cu sosul. Intr-un vas de cuptor uns cu putin ulei/unt adaugam pastele.
4. Presaram cascavalul ras si dam tava la cuptorul incalzit pentru 15-20 minute sau pana ce vedem ca s-a topit si rumenit putin cascavalul.
Voila, pastele noastre cu ton sunt gata sa fie savurate, arata incredibil de bine, iar de gust nici nu mai vorbesc. Puteti presara putin bucuioc proaspat deasupra pentru un plus de savoare, si servi cu o salatica proaspata daca doriti sa nu va simtiti prea vinovati.
Marginile usor crocante, branza topita, bucatile de ton cu legume fac din aceasta reteta una pe cat de usoara de realizat pe atat de gustoasa. O reteta care merita salvata :).
Obtinem in jur de 6 portii satioase si gustoase, lista nutritionala fiind:chilli (optional)
2 x 400 g conserve de rosii cuburi
1 lingurita busuioc proaspat/uscat
1/2 lingurita sare
piper
2 x 180 g conserve de ton
500 g paste penne
150 g cascaval ras
1. Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit le calim in ulei fierbinte timp de 3 minute. Adaugam rosiile, chilli si busuiocul si lasam pe foc pentru inca 20 de minute.
Intr-un vas separat punem apa cu un praf de sare la fiert pentru a fierbe pastele.
2. Dupa ce sosul a mai scazut putin din volum, adaugam conservele de ton, sarea si piperul si mai lasam pe foc doar pana ce pastele s-au fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
3. Pornim cuptorul la 200 grade Celsius sau 400 Fahrenheit.
Cand pastele sunt fierte, le trecuram de apa si le adaugam peste sos, amestecand usor pentru a omogeniza bine pastele cu sosul. Intr-un vas de cuptor uns cu putin ulei/unt adaugam pastele.
4. Presaram cascavalul ras si dam tava la cuptorul incalzit pentru 15-20 minute sau pana ce vedem ca s-a topit si rumenit putin cascavalul.
Voila, pastele noastre cu ton sunt gata sa fie savurate, arata incredibil de bine, iar de gust nici nu mai vorbesc. Puteti presara putin bucuioc proaspat deasupra pentru un plus de savoare, si servi cu o salatica proaspata daca doriti sa nu va simtiti prea vinovati.
Marginile usor crocante, branza topita, bucatile de ton cu legume fac din aceasta reteta una pe cat de usoara de realizat pe atat de gustoasa. O reteta care merita salvata :).
Nutritional Facts Calories 494 Servings 6 | |
%Daily Value* | |
Total Fat 15 g | 23 % |
Saturated Fat 6 g | 28 % |
Cholesterol 42 mg | 14 % |
Sodium 1200 mg | 50 % |
Potassium 570 mg | 16 % |
Total Carbohydrate 70 g | 23 % |
Dietary Fiber 10 g | 39 % |
Sugars 8 g | |
Protein 24 g | 47 % |
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate. |
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.