bauturi

Iced tea de piersici

6/21/2016 05:19:00 p.m.

Temperaturile ridicate ne indeamna sa consumam multe lichide in aceasta perioada a anului, pentru a ne pastra hidratati, iar cele racoritoare si gustoase le consumam cu mai mare placere, asa ca, daca sunteti fani Iced Tea, trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta!

Puteti folosi orice fructe doriti, fructe de sezon, fructe de padure, fructele preferate sau fructe de care doriti sa scapati inainte sa fie prea tarziu,asa cum imi place mie, pentru a nu face risipa.



Un pahar rece de ceai gustos este tot ce lipseste intr-o zi fierbinte de vara, racoritor si sanatos.

Se facem foarte usor si este o varianta mai sanatoasa a ceaiului rece. Poate fi preparat tot odata, imediat ce siropul este gata, sau puteti pastra siropul separat si combina cu ceaiul doar inainte de servire, varianta pe care eu o prefer.



Tot ce aveti nevoie pentru a obtine ceaiul perfect sunt niste fructe, zahar si ceai verde, iar variantele sunt nelimitate, experimentati...

Ingrediente:
250 ml apa
250 grame zahar
4 piersici coapte
3-4 plicuri ceai verde

1. Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul si fructele spalate, curatate si taiate felii pe care le lasam sa fiarba pentru 15-20 de minute pana fructele se inmoaie iar zaharul este complet dizolvat.


2. Trecem prin strecuratoare tot siropul cu fructe.


3. Il pastram intr-o sticla sau un borcan inchis ermetic. Acesta poate fi tinut in frigider luni de zile si pus peste ceaiul verde doar inainte de servire, in functie de preferinte.


4. Pregatiti cantitatea de ceai verde dorita si la intensitatea preferata ( eu il prefer mai light ), si adaugati sirop de piersici pana ceaiul atinge preferintele voastre, la 200 ml de ceai adaugati aproximativ 3-4 linguri de sirop.


Inainte de servire, adaugati multa gheata si cateva bucati de fruct, este foarte racoritor si super gustos, un mod placut de a consuma cat mai multe lichide pe perioada verii.

La fel de gustos si cu un sirop de fructe de padure care poate fi pregatit in acelasi fel, inlocuind doar piersicile cu fructele dorite.

Daca il preferati mai dulce, mariti doza de sirop, daca va place mai acrisor, adaugati putin suc proaspat de lamaie.


Lista nutrientilor depinde de preferinte, dar am sa v-o arat cea pentru cantitatea descrisa de mine care cuprinde intre 6-8 serviri:


  Nutritional Facts
   
   Calories 146

   Servings 8




    %Daily Value*
Total Fat 0 g
0 %    
     Saturated Fat 0 g
0 %    
Cholesterol 0 mg
0 %    
Sodium 15 mg
1 %    
Potassium 143 mg
4 %    
Total Carbohydrate 38 g
13 %    
     Dietary Fiber g
5 %    
     Sugars 38 g

Protein 1 g
1 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.





You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.