desert

Pavlova

6/17/2016 04:20:00 p.m.

Pavlova este un desert pe baza de bezea care poarte numele balerinei rusoaice Anna Pavlova, inventat si denumit de catre un chef bucatar din Wellington, Noua Zeelanda in timpul turneelor pe care aceasta le-a avut in Australia si Noua Zeelanda in 1926, devenind o reteta tranditionala in ambele tari.

Acest desert se serveste de obicei pe perioada verii fiind un preparta servit cu frisca si fructe din ambundenta, dar asta nu o face ca in celelalte sezonale sa lipseasca din casa oamenilor, cum ar fi la onomastice sau in zilele de sarbatori.

Bezeaua fiind coapta la temperatura mica, face ca marginile lui sa fie casante iar mijlocul moale si pufos precum un marshmallow.


Se acopera cu un strat generos de frisca si cu multe fructe, preferate fiind capsunile, kiwi si fructul pasiunii, dar puteti folosi ce fructe doriti, mi se pare ca cele acrisoare merg cel mai bine cu bezeaua dulce.


Un desert foarte iubit in intreaga lume atat datorita faptului ca este foarte gustoasa cat si nivelului foarte scazut de pregatire si numarul de ingrediente putine de care avem nevoie. Trebuie musai sa o incercati, e atat de buna...

Ingrediente pavlova:
4 albusuri de ou
200 grame zahar
1 lingurita suc proaspat de lamaie
1 lingurita esenta vanilie
1 lingura amidon

Decor:
200 grame smantana dulce pentru frisca
2 linguri zahar pudra
Fructe: kiwi, capsuni, fructul pasiunii, zmeura, coacaze, mure, piersici, ananas sau altele

1. Albusurile la temperatura camerei le mixam pana formeaza o spuma densa. Adaugam apoi pe rand cate o lingura de zahar, amestecand in continuu pana obtinem o spuma foarte lucioasa.

*Pentru a fi siguri ca avem consistenta dorita, ea trebuie sa fie atat de bine batuta incat bolul poate fi intors fara griji cu capul in jos.
**Luam o cantitate mica de bezea intre doua degete pentru a verifica ca zaharul s-a dizolvat complet.

2. Cand spuma este gata, adaugam zeama de lamaie, vanilia si amidonul si cu o spatula amestecam usor sa se incorporeze ingredientele.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putin amidon pentru a evita lipirea, rasturnam bezeaua si o nivelam sub forma unui cerc, cu marginile groase.


***Puteti face un cerc cu un creion pe hartia de copt, pentru a da mai usor o forma cat mai rotunda pavlovei.

3. In cuptorul incalzit la 140 grade Celsius sau 300 Fahrenheit, adaugam tava cu bezeaua pentru 60 de minute, pana vedem ca la atingere crusta este crocanta.


 4. Intre timp, batem smantana pentru frisca cu zaharul pudra si curatam fructele folosite pentru decor.

Odata scoasa tava din cuptor, veti observa cum pavlova se "desumfla" si crapa, nu va speriati, este normal sa se intample asta, la temperatura camerei isi pierde din volum.


Dupa ce s-a racit se decoreaza cu frisca batuta si fructe. Se serveste imediat pentru a profita de marginile crocante, dar este foarte gustoasa si cateva zile mai tarziu, pastrandu-se foarte bine la frigider.


 Lista nutrientilor pentru pavlova cu frisca, fara fructe, acestea variaza in functie de preferinte.



  Nutritional Facts
   
   Calories 290

   Servings 6




    %Daily Value*
Total Fat 11 g
17 %    
     Saturated Fat 8 g
39 %    
Cholesterol 44 mg
15 %    
Sodium 48 mg
2 %    
Potassium 39 mg
1 %    
Total Carbohydrate 37 g
12 %    
     Dietary Fiber 0 g
0 %    
     Sugars 37 g

Protein 7 g
15 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.