branza

Quesadilla cu pui

6/09/2016 05:14:00 a.m.

Nimeni nu poate refuza o quesadilla calda cu multa branza si un cremos sos guacamole care te duce cu gandul la Mexic, si binenteles la plajele lui incomparabil de superbe.

Quesadilla este un preparat de origine mexicana foarte dobandit in intreaga lume, al carui ingredient principal este ‘queso’, adica branza, de aceea eu o aseaman mult cu pizza, fiindca atat pizza cat si quesadilla poate contine aproape orice, deci poate fi improvizat in functie de ce avem prin frigider sau de gusturile fiecaruia. 


O reteta la care apelez adesea in diferite cazuri: fie cand doresc ceva bun si foarte rapid de realizat, se face in timp record (10-15 minute) , fie cand am carne de pui gatita ramasa, fie de la o ciorba, fie de la un pui la rotisor, si nu in ultimul caz atunci cand am bucatele de cascaval ratacite de la diferite evenimente sau platouri.

Una dintre cele mai usoare retete de quesadilla este aceasta cu pui, cea mai usoara fiind binenteles cea simpla cu cascaval


Quesadilla este un preparat care contine tortilla umpluta cu multa branza si legume/carne care se impaturata in jumatate, luand forma unei jumatati de luna, si gatita in tigaie sau gratar pana ce branza se topeste.

Alte ingrediente care pot fi adaugate sunt legume precum ardei, squash, porumb, ciuperci, fasole, spanac, zucchini, si diferite tipuri de carne gatita cum ar fi cea de pui, curcan, vita sau porc. Pe langa cascaval de asemenea se poate adauga si branza de capra sau chiar tofu.

Ingredientele quesadilla doua portii : 
- 4 tortilla 
- 1 piept de pui gatit 
- 200-250 grame branza Cheddar rasa 
- 2 linguri ulei

Daca nu avem piept de pui gata gatit, putem sa condimentam o bucata de pui cu sare, piper si boia si o rumenim bine intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei pentru 12-15 minute.


1. Incalzim o tigaie de dimensiunea unei tortilla la foc mediu pe aragaz cu 1/2 lingura de ulei.

2. In ea adaugam binenteles o tortilla la care ii acoperim jumatate din suprafata cu un sfert din pieptul de pui taiat bucatele si un sfert din cascavalul ras, dupa care impaturam cealalta jumatate peste stratul cu cascaval si lasam 2 minute pe fiecare parte.


3. Repetam pasul doi cu restul ingredientelor.

Servim quesadilla impreuna cu sosul guacamole. Daca nu sunteti fani guacamole, merg de minune si cu salsa sau orice alt sos.



Sa va fie de bine!

Lista nutrientilor pentru guesadilla cu pui este urmatoarea. O portie contine doua quesadillas.



  Nutritional Facts
   
   Calories 613

   Servings 2




    %Daily Value*
Total Fat 40 g
63 %    
     Saturated Fat 19 g
93 %    
Cholesterol 126 mg
42 %    
Sodium 795 mg
33 %    
Potassium 0 mg
0 %    
Total Carbohydrate 30 g
10 %    
     Dietary Fiber 4 g
16 %    
     Sugars 2 g

Protein 46 g
92 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.