Un desert frumos, elegant dar mai presus de toate, extraordinar de cremos, si anume mousse de ciocolata si crema de vanilie si blat crocant, totul asezat pe straturi intr-un pahar.
Desert, desert, si iar desert...ce ne-am face noi fara el? Nu stiu voi cum sunteti , dar noi avem nevoie de putin desert dupa fiecare cina, macar ceva micut, dar dulce sa fie, fie 2 patratele de ciocolata, sau o salata de fructe, o lingura de inghetata (de casa, urmeaza retetele ), un cookie, iar in zilele de rasfat, un Mousse de ciocolata si vanilie :).
Deseori imi doresc sa fac un desert care sa poata fi savurat o singura data, un desert gustos cu care sa ii surprind placut pe cei dragi, iar acest desert este facut perfect pentru asta.
Ador deserturile cremoase si gustoase cum sunt mousse-urile de ciocolata, iar in aceasta combinatie, cu blat crocant si crema de vanilie de casa, este ceva de vis, desertul perfect pentru mine.
Este putin minutios de pregatit, recunosc asta, dar nivelul de dificultate este scazut, iar rezultatul cu siguranta va compensa toata munca si timpul depus.
Ingrediente blat:
80 grame de unt rece
140g făină albă,20g cacao,
20g zahăr pudră,
1 praf de sare.
Mousse ciocolata:
250ml frișcă lichidă,
180g ciocolată neagră ,
2 gălbenușuri,
40 grame zahăr,
25 ml apă,
2g gelatină
2 linguri rom
Crema de vanilie :
400 ml lapte
3 galbenusuri
100 grame zahar
40 grame amidon
pastaie vanilie/esenta vanilie
1. Incepem cu blatul adaugand toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie sau blender, pulsam pana obtinem un amestec nisipos. Intindem acest amestec intr-o tava de cuptor si il coacem pentru 12-15 minute la 180 grade Celsius/ 350 Fahrenheit.
Lasam bucatelele de blat sa se raceasca in tava, iar intre timp ne apucam de cele doua creme.
2. Pentru crema de vanilie, punem laptele cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie la fiert. Galbenusurile le mixam cu amidonul, daca e prea densa compozitia, adaugati 1-2 linguri lapte.
Cand laptele face spuma deasupra, cu o lingura luati din lapte si foarte usor adaugati peste galbenusuri, in cantitati mici pentru a nu gati galbenusurile.
Dupa ce ati facut asta cu jumatate din cantitatea de lapte, turnati galbenusurile in oala peste restul laptelui amestecand continuu si mai lasati pe foc mediu pana aceasta de ingroasa ca o budinca, dureaza aproximativ 20-30 de secunde .
3. Pentru mousse, topim ciocolata fie pe baie marina fie la microunde si hidratam gelatina in 10 ml apa rece.
Apoi, intr-un vas fierbem apa cu zaharul pana acesta se topeste complet si obtinem un sirop. Mixam galbenusurile in care adaugam in fir subtire siropul fierbinte obtinut, pana acestea isi dubleaza volumul.
Topiti gelatina si adaugati-o peste crema de galbenusuri.
Adaugati si ciocolata topita si romul si lasati sa se raceasca complet, intre timp batem frisca foarte bine, si incorporam crema de oua cu ciocolata in frisca batuta.
Cand am terminat cu mousse-ul, in 4 vase/pahare, adaugam din compozitia de vanilie pe care o acoperim cu bucatele de brat crocant, iar apoi punem mousse-ul de ciocolata, si dam la rece pana la servire, minim 1-2 ore.
Ornati dupa preferinte fie cu frisca si bucatele de blat ( cum am facut eu), fie cu putina ciocolata topita, fie cu fructe proaspete, acestea fiind doar cateva idei.
Mousse-ul este foarte cremos si pufos, aproape aerat, blatul crocant ca de cheesecake, iar crema de vanilie foarte fina, echilibrand perfect aromele.
Din aceasta cantitate veti obtine 4-5 serviri, in functie de vasele folosite, eu am obtinut 5 delicioase serviri.
Nutritional Facts Calories 736 Servings 5 | |
%Daily Value* | |
Total Fat 38 g | 58 % |
Saturated Fat 20 g | 100 % |
Cholesterol 76 mg | 11 % |
Sodium 365 mg | 15 % |
Potassium 161 mg | 5 % |
Total Carbohydrate 81 g | 27 % |
Dietary Fiber 2 g | 8 % |
Sugars 49 g | |
Protein 13 g | 25 % |
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate. |
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.