aluat

Pizza cu sunca

3/02/2016 08:34:00 p.m.

Aceasta reteta se lasa de mult asteptata pe acest blog, reteta care aduce mereu zambetul pe buzele lui Mihai, o reteta care imi place sa o folosesc in zilele noastre de rasfat.


Aceasta varianta este una dintre preferatele noastre, simpla dar cu ingrediente bine alese care ne fac sa obtinem o pizza extraordinat de gustoasa, ne ploua in gura nu alta.

La vesnica intrebare " Ce sa fac azi de mancare?", de la sotul meu primesc aproape intotdeauna acelasi raspuns "Pizzaaa", ceea ce ma face sa rad, dar ma bucur ca o prefera pe cea facuta de mine in locul celei cumparate, si cine nu ar prefera-o, uitati cum arata...


Pentru mine, reteta de pizza este una dintre cele mai relaxante retete (impreuna cu cele de muffins si biscuiti), sa 'te joci'-framantand aluatul, folosindu-te doar de palme, apoi sa intinzi pe el toate ingredientele tale preferate, si sa privesti cum mozzarella se topeste acoperind feliile de sunca si legumele, iar cand este gata se poate imediat servi, pura terapie :). Asa ca, va invit sa va relaxati putin...


Ingrediente:
150 grame sos rosii
1 lingurita busuioc/oregano
80 grame sunca
50 grame carnat
2 linguri porumb
20 grame ardei 
5-6 masline
50 grame mozzarella

Din cantitatea de blat de pizza eu am obtinut patru pizza, dar ingredientele de mai sus sunt necesare pentru o singura pizza, dar sa fim seriosi, cine face o singura pizza??? Asa ca simtiti-va liberi sa folositi de doua-trei-patru ori cantitatile ingredientelor.


1. Luam o bucatica de aluat de pizza, formam o bila rotunda pe care o aplatizam cu palmele pe blatul bine presarat cu faina, pana obtinem grosimea dorita. Este foarte important sa facem asta cu palmele si nu cu sacitorul daca dorim sa obtinem un blat pufos ca cel din pizzerie,

Cand ati obtinut forma dorita, se aseaza in tava tapetata cu faina de malai, sau pe piatra de pizza fierbinte.

2. Amestecam sosul de rosii cu busuiocul, fie el proaspat sau uscat, apoi il intindem peste blat. Punem un praf de sare peste si adaugam sunca, carnatul, porumbul, maslinele si ardeiul taiat felii subtiri.

O introducem in cuptorul preincalzit la 220 de grade celsius pentru 10 minute.


3. Dupa cele 10 minute adaugam si mozzarela si mai lasam la cuptor pentru inca 3-5 minute, pana ce aceasta se topeste, dar nu incat sa se rumeneasca.


Scoatem tava de la cuptor si mutam pizza pe un curpator de lemn, unde urmeaza sa fie feliata si imediat servita cu multa pofta si nerabdare, asa cum se intampla in cazul nostru.


Pe langa faptul ca o pizza facuta acasa este adesea mai gustoasa, ce mai important este faptul ca, ea contine exact ingredientele voastre preferate ( sunca sau legumele preferate), si stiti cu siguranta ce mancati.


Sa aveti pofta!

Lista nutritionala per pizza fara aluatul de pizza:


  Nutritional Facts
   
   Calories 462

   Servings 1




    %Daily Value*
Total Fat 15 g
23 %    
     Saturated Fat 7 g
36 %    
Cholesterol 54 mg
18 %    
Sodium 828 mg
34 %    
Potassium 10155 mg
290 %    
Total Carbohydrate 56 g
19 %    
     Dietary Fiber 2 g
10 %    
     Sugars 35 g

Protein 25 g
50 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.