aluat

Aluat de pizza

3/02/2016 07:16:00 p.m.

Pentru mine, reteta de pizza este una dintre cele mai relaxante retete (impreuna cu cele de muffins si biscuiti ), e atat de placut sa te joci cu aluatul, folosindu-te doar de palme, apoi sa intinzi pe el toate ingredientele tale preferate, si sa privesti cum mozzarella se topeste acoperind feliile de sunca si legumele, iar cand este gata se poate imediat servi, pura terapie :). Asa ca, va invit sa ne relaxam putin...


Ingrediente:
500 faina alba
1 lingurita sare
7 grame drojdie uscata/25 grame drojdie proaspata
1/2 lingurita zahar
325 ml apa calduta

1. Intr-un vas mare adaugam faina cu sarea si amestecam usor cu degetele sa se imprastie sarea prin faina. Intr-un vas mai mic punem apa calduta cu drojdia si zaharul si amestecam, apoi turnam compozitia peste faina si omogenizam usor, la inceput cu o lingura, iar apoi cu mana.

2. Cand vedem ca apa a fost absorbita de faina, rasturnam compozitia pe un blat presarat cu faina (2-3 linguri ), si incepem sa framantam usor cu palma, adaugand mai multa faina daca este necesar, pana obtinem un aluat moale si elastic, asemanator cu cel de placinte, dar nu cu cel de paine care este putin mai dens.

3. Cand aluatul are consistenta perfecta, il impartim in 4 (sau depinde de marimea tavi care o folositi), apoi formam patru bilute rotunde pe care le asezam pe o suprafata presarata cu faina, si le acoperim cu un prosop de bumbac pentru aprox 2 ore, intr-o zona calda si neventilata daca se poate.

 4. Luam o bucatica de aluat  pe care o aplatizam cu palmele pe blatul bine presarat cu faina, pana obtinem grosimea dorita. Este foarte important sa facem asta cu palmele si nu cu sacitorul daca dorim sa obtinem un blat pufos.

Cand ati obtinut forma dorita, se aseaza in tava tapetata cu faina de malai, sau pe piatra de pizza fierbinte, iar acum urmeaza cea mai usoara parte, in care adaugam doar ingredientele dorite si dam la cuptor.

Pentru a vedea una dintre variantele mele de pizza, puteti intra aici.

Lista nutritionala:


  Nutritional Facts
   
   Calories 454

   Servings 4




    %Daily Value*
Total Fat 0 g
0 %    
     Saturated Fat 0 g
0 %    
Cholesterol 0 mg
0 %    
Sodium 734 mg
31 %    
Potassium 24 mg
1 %    
Total Carbohydrate 95 g
32 %    
     Dietary Fiber 0 g
1 %    
     Sugars 1 g

Protein 0 g
1 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.