mic dejun

Tarta de malai si porumb dulce

2/26/2016 07:30:00 p.m.

Cum niciodata nu am fost o persoana foarte matinala, sa ma trezesc de buna-voie la ora 6 dimineata, deoarece ziua buna se cunoaste de dimineata sau cine se trezeste de dimineata departe ajunge, nu? Se pare ca la noi nu prea tin aceste proverbe.

De aceea insa, imi place ca atunci cand ne trezim, micul dejun sa ne astepte gata pregatit in frigider, asteptat doar sa fie repede savurat.


Din acest motiv trebuie mereu sa gasesc ceva delicios, hranitor si divers care sa ne astepte dimineata.

Si pentru ca ne place mamaliga, curand am descoperit aceasta reteta frumoasa de tarta, daca o pot numi asa, deoarece este subtire si consistenta, si usor de servit, care ne face diminetile frumoase.


Servita fie simpla rece (preferata mea), fie reincazita (preferata lui Mihai), cu o lingura de smantana deasupra.

Ingrediente:
1 ceapa mica
400 ml lapte
150 grame malai
2 linguri ulei
300 grame porumb
100 grame carnat
2 oua
100 grame cascaval
3 fire ceapa verde (optional)
sare si piper

1. Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Fierbem ouale intr-o craticioara, iar carnatul taiat cubulete mici il prajim pana devine rumen si crocant.

2. Calim ceapa taiata marunt intr-o craticioara impreuna cu uleiul, cand se inmoaie, adaugam laptele peste si amestecam. Cand laptele fierbe, adaugam treptat faina de malai pana obtinem o mamaliga mai densa.

3. Peste mamaliga obtinuta adaugam carnatul prajit si ouale fierte taiate marunt, sarea si piperul, si amestecam usor cu o lingura de lemn toata compozitia.


4. Intr-o tava de cuptor unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie adaugam compozitia pe care o presam foarte bine intr-un strat subtire.



5. Presaram cascavalul ras deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute, pana ce vedem ca s-a rumenit cascavalul.


Scoatem tava de la cuptor si lasam tarta sa se raceasca in tava pentru minim 30 de minute.


Se feliaza si se serveste cu multa pofta, mai ales daca va place porumbul si mamaliga, la noi are mult succes aceasta reteta.


Pofta buna!

Lista nutritionala pentru aproximativ 12 bucati ca cele din poza:


  Nutritional Facts
   
   Calories 122

   Servings 12




    %Daily Value*
Total Fat 7 g
11 %    
     Saturated Fat 3 g
17 %    
Cholesterol 42 mg
14 %    
Sodium 308 mg
13 %    
Potassium 130 mg
4 %    
Total Carbohydrate 8 g
3 %    
     Dietary Fiber 1 g
4 %    
     Sugars 3 g

Protein 6 g
12 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.