avocado

Guacamole

2/18/2016 05:35:00 p.m.

Guacamole este o salata de origine Mexicana pe baza de avocado si diferite alte legume, depinde de regiunea din Mexic in care este facut.

“Acolo unde creste avocado, foamea si subnutritia nu au niciun prieten”, spuneau vechii maiasi... Si pe buna dreptate! Avocado este un fruct minune pe care nu ar trebui sa-l excludem din dieta noastra si pe care nutritionistii moderni il apreciaza pentru calitatile sale extraordinare

Avocado este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente.
Un avocado are cu 60% mai mult potasiu decât o banană, este bogat în vitaminele B, E și K și are cel mai mare conținut de fibre dintre fructe.

De asemenea este cunoscut datorita faptului ca, grasimile bune care se gasesc in fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL), scazand in schimb colesterolul rau (LDL) si trigliceridele cu 20%.





De cele mai multe ori, guacamole este relizat in "mocajete" - mojar unde se adauga ceapa, chilli si sarea de mare care se macina bine impreuna, iar apoi avocado, dar nu trebuie obtinuta o pasta foarte fina.

Guacamole se foloseste  adesea ca dip pentru nachos, legume precum baby carrots, tulpini telina (celery), in tacos si nu in ultimul rand cu guesadilla, fiind o combinatie de succes.


Ingrediente guacamole: 
2 avocado copti
1 rosie
¼ ceapa rosie
½ zeama lamaie
usturoi (optional)
2-3 frunze coriandru proaspat
Sare si piper

Cu aceasta reteta putem obtine un guacamole fin sau unul crunchy, dupa preferinte, eu am obtinut unul mai mult fin decat crunchy, dar imi plac foarte mult ambele variante.



1. Intr-un blender adaugam 1 ½ avocado, rosia fara samburi, ceapa rosie si coriandrul pe care le mixam dupa preferinte.

2. Scoatem apoi sosul din blender si peste el adaugam zeama de lamaie care inlatura ca avocado sa se innegreasca, iar cealalta jumatate de avocado o taiem cubulete ( pentru o textura crunchy), sarea si piperul si amestecam.



Putem folosi guacamole si pe toast, in sandvisuri inlocuind alte sosuri, la oua umplute, ca dressing de salata, chiar si cu paste, si in multe alte retete care depind de gusturi si dieta.

Lista nutritionala pentru doua portii:


  Nutritional Facts
   
   Calories 271

   Servings 2




    %Daily Value*
Total Fat 24 g
36 %    
     Saturated Fat 3 g
16 %    
Cholesterol 0 mg
0 %    
Sodium 237 mg
10 %    
Potassium 767 mg
22 %    
Total Carbohydrate 20 g
7 %    
     Dietary Fiber 12 g
48 %    
     Sugars 4 g

Protein 4 g
9 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.