garnitura

Fasole verde garnitura

11/10/2015 06:59:00 p.m.

Numite si "pastai aite" :), o garnitura foarte gustoasa, dar mai ales sanatoasa, care se face extrem de rapid si usor, si pe care o prepar cu drag pentru ca ne place foarte mult.

Continutul ridicat de fibre al fasolei reglează glicemia, Å£inând astfel de foame ÅŸi menÅ£inâd  nivelul energetic. Ea joacă un rol important în gestionarea greutăţii corporale.


Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul.

Beta carotenul continut de fasole reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa.

Pe scurt, motivaţia este foarte simplă: fasolea te satură repede, oferind o masă sanatoasa si săţioasă fără prea multe calorii.

Ingrediente :
500 grame fasole verde
20 grame unt sau 3 linguri ulei
2 catei usturoi
1/2 lingurita paprika
sare + piper


Alegem fasolea si o rupem in doua sau trei, o fierbem in apa cu sare.  Mie imi place sa o las putin mai al dente, iar in functie de tipul de pastai folosit, timpul de fierbere difera, dar, le fierbem sa fie dupa gustul nostru.


Intr-o tigaie adaugam untul si usturoiul, si il lasam la calit pentru 1 minut, pana se raspandeste aroma in toata bucataria :)

Cand aroma e raspandita, adaugam si fasolea, condimentam cu sare, piper si paprika dupa gust. Eu ador sa folosesc paprika afumata la aceasta reteta, dar puteti folosi si simpla.


Amestecam bine toate condimentele, sa isi faca simtite aromele pe fasolea noastra, si binenteles le servim calde.

Merg de minune langa gratare un gratar de pui sau de porc, tocanite, chiftelute, carnati, chiar si alaturi de un peste, cu un sos de usturoi alaturi:), sper ca v-am facut pofta si sa incercati aceasta reteta, e banal de simpla.


Daca doriti sa le preparati in zi de post, puteti inlocui untul cu ulei, si se pot servi cu paine prajita in loc de carne :)

Mama mea obisnuia sa ne prepare pastai aite, intotdeauna mi-au placut, de fapt ador tot ce contine usturoi :), imi place la nebunie aroma lui si il folosesc cat de des pot in bucatarie, desi sotul meu ma roaga uneori sa o las mai moale :)

 Lista nutrientilor :


  Nutritional Facts
   
   Calories 99

   Servings 2




    %Daily Value*
Total Fat 6 g
9 %    
     Saturated Fat 4 g
18 %    
Cholesterol 15 mg
5 %    
Sodium 351 mg
15 %    
Potassium 21 mg
1 %    
Total Carbohydrate 9 g
3 %    
     Dietary Fiber 2 g
10 %    
     Sugars 2 g

Protein 2 g
4 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.