branza

Placinta cu dovleac si ricotta - Pumpkin pie

10/18/2015 10:06:00 p.m.

Placinta cu dovleac sau Pumpkin pie, asa cum o cunoaste toata lumea, este vedeta toamnei, odata ce dovleacul da navala in magazine si piete, gandul meu e la aceasta placinta gustoasa.

    
Este extrem de pufoasa, aromata si gustoasa, si se face relativ usor. Reteta este inspirata de aici.

Daca inca nu ati gasit reteta perfecta cu dovleac pentru Halloween-ul de anul acesta, incercati aceasta placinta, nu veti fi deloc dezamagiti, nici de gust nici de aspect.

Ingrediente blat:
150 grame faina integrala
2 linguri zahar
un praf sare
100 grame smantana + 5-6 linguri apa rece cu gheata
1/2 lingurita seminte de in/nucsoara/cuisoare/scortisoara (optional)

Compozitia de branza:
200 grame ricotta
3 linguri zahar pudra
3 oua

Compozitia de dovleac:
2 oua
400 grame piure dovleac
150 grame zahar
100 ml lapte
sare + scortisoara
10 grame gelatina

Sa nu va sperie lista lunga de ingrediente, nu e deloc complicat de facut, iar ingredientele sunt relativ usoare. Piure de pumpkin gasim fie conserva, fie o obtinem prin coacerea dovleacului la cuptor, revin cu metoda cat de curand :).

1. Pentru blat/crusta amestecam toate ingredientele pana obtinem o compozitie groasa, pe care o punem intr-o tava rotunda, si o apasam bine cu mana. Dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute.

2. Cat timp crusta e la cuptor, ne apucam de crema cu ricotta, amestecam bine ricotta cu zaharul pudra, dupa care mixam totul impreuna cu ouale.

3. Pentru crema cu dovleac, intr-o cratita adaugam galbenusurile, laptele, 50 grame din zahar, scortisoara si dovleacul si lasam sa fiarba pentru 5 minute, pana se ingroasa.

4. Gelatina o punem in 3 linguri de apa rece pentru 5 minute, dupa care o punem la microunde 10 secunde sa se topeasca bine cristalele de gelatina, si o adaugam peste crema de dovleac rece.

5. Dupa ce s-a racit timp de minim 5 minute blatul, adaugam peste crema de branza, dupa care dam din nou tava la cuptor pentru 25-30  de minute la 180 de grade pana ce stratul cu branza se rumeneste foarte usor pe margini.

6. Intre timp, albusurie le batem spuma cu un praf de sare si 100 grame de zahar, apoi le mai batem si in baie marina pana are o consistenta groasa si lucioasa, pentru a nu lasa albusurile crude, deoarece al doilea strat nu se mai introduce la cuptor.


7. Peste spuma de ou adaugam 2 linguri din crema de dovleac si amestecam cu miscari usoare de jos in sus, si mai adaugam 2 linguri pana ce terminam intreaga cantitate de dovleac...


8. Dupa ce s-a racit putin si blatul cu branza, il adaugam pe cel cu dovleac si dam tava la frigider pentru 3-4 ore, sau peste noapte daca se poate, pentru a se intari bine toate straturile.


O luam de la frigider, se scoate usor din tava, se sectioneaza si se serveste :). Vom obtine 8 felii mari si frumoase.


Eu am adaugat si putina frisca naturala peste care am presarat putina nucsoara, pentru un plus de savoare si un aspect mai placut :)


Si asa arata o sectiune mare si frumoasa din el , e atat de bun, si pufos, aerat dupa cum se poate vedea, iar crema de branza foarte fina, dovleacul foarte aromat, e ceva de vis...




Va doresc un Halloween frumos, si pofta mare la 'pumpkin', daca sunteti fani ;).

Lista nutrientilor pentru 8 serviri mari si gustoase:


  Nutritional Facts
   
   Calories 289

   Servings 8




    %Daily Value*
Total Fat 9 g
14 %    
     Saturated Fat 5 g
24 %    
Cholesterol 139 mg
46 %    
Sodium 381 mg
16 %    
Potassium 171 mg
5 %    
Total Carbohydrate 44 g
15 %    
     Dietary Fiber 3 g
12 %    
     Sugars 29 g

Protein 10 g
19 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.