Aceasta placinta sau tarta, cum doriti sa ii spuneti, este extraordinar de gustoasa, un blat crocant si sfaramicios, cu un miez cremos de legume si piept de pui, invelite intr-un sos bechamel, ne place foaaarte mult, si se face foarte usor, serios...
Imi place foarte mult puiul la cuptor, sau cel la rotisor, proaspat scos din cuptor, aromat si fraged din cale afara, cu un sos si o salata zdravana langa el, ce mai, un deliciu...
Dar, trebuie sa recunosc ca, dupa ce s-a racit, nu mai e la fel de gustos, isi pierde din gust, si nu ne prea place sa il consumam, asa ca, m-am pus pe cautat de retete cu pui, si incercat reteta dupa reteta, imi place tare mult sa refolosesc carnea in alte preparate proaspete, iar aceasta reteta este una de top pentru a refolosi carnea de pui.
Binenteles ca se poate face si cu un piept de pui la gratar, sau taiat fasii si fiert in apa cu sare, dar pica si mai bine cand avem niste carnita de pui ( si nu numai), in frigider care nu ne mai atrage la fel de mult cum ne atragea cand era proaspata, nu?
Imi place mult si cat de apetisanta a aratat cand am scos-o din cuptor, si miroase atat de placut si imbietor, mmm...
Pentru blat imi place sa folosesc faina de ovaz si o lingura de seminte de in :), de aceea blatul meu pare mai grunjos, dar va sugerez sa folositi ce blat de tarta doriti, cu siguranta va iesi excelent.
Sa va spun acuma ce ingrediente am folosit:
2 portii de blat de tarta
2 cartofi medii
2 morcovi
1 cana mazare verde
1 piept de pui gatit
1 ou pentru uns
Sos bechamel:
1 lingura unt
1 lingura faina
200 ml lapte
1. Am fiert cartofii cu morcovii si mazarea in apa cu sare si am stors apa de pe ele. Pieptul de pui l-am feliat si l-am adaugat peste legume.
Eu am adaugat o lingura de faina integrala, de aceea e mai inchis la culoare, puteti adauga ce faina doriti.
4. Am adaugat compozitia in blatul de tarta de pare l-am pregatit fie dupa reteta de aici, sau puteti folosi fie reteta favorita,daca aveti una( eu va inteleg perfect), fie poate fi cumparat.
Am acoperit cu al doilea blat de tarta pe care l-am crestat putin cu un cutit, pentru a le permite aburilor sa circule mai usor, si am uns cu putin ou batut.
O scoatem din cuptor si o lasam 10-15 minute in tava, pentru o taiere mai usoara, si pentru a isi pastra frumos forma :)
Haideti sa numaram si nutrientii acum :). Aceasta placinta poate asigura in jur de 6 portii.
Nutritional Facts
Calories 408
Servings 6.0
| |
%Daily Value*
| |
Total Fat 14g |
22 %
|
Saturated Fat 8 g |
41 %
|
Cholesterol 97 mg |
32 %
|
Sodium 1284 mg |
54 %
|
Potassium 581 mg |
17 %
|
Total Carbohydrate 49g |
16 %
|
Dietary Fiber 7 g |
28 %
|
Sugars 5 g | |
Protein 21 g |
41 %
|
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate. |
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.