desert

Inghetata de banane si nesquick

6/20/2015 03:44:00 a.m.

Aceasta este reteta care ma scoate mereu din impas atunci cand vrem ceva dulce, racoritor dar mai ales sanatos. Si pe unde pun faptul ca se prepara in 2 minute :)

Ne plac bananele, si saptamanal se afla in cosul nostru de cumparaturi, dar se intampla des ca ele sa se coaca prea tare in cosul de fructe, moment in care nu mai suntem foarte interesati sa le mancam.

Daca vi se intampla si voua asta, va vin in ajutor cu cateva retete. Cu acele banane la care coaja este mai mult neagra decat galbena, putem face un delicios chec cu banane, faimosul Banana bread de care sunt convinsa ca ati auzit deja.

Un alt mod delicios sa le savurati este, binenteles, aceasta inghetata, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti bananele curatate de coaja intr-o punga inchisa ermetic si lasati-le la congelator pentru minim 4 ore, dar sunt foarte bune pana la 3 luni.

Inainte sa preparati inghetata, se scot bananele din congelator, una de persoana ( aceasta este cantitatea pe care o folosesc eu, dar ea poate varia), o lasati pentru 5 minute la temperatura camerei, iar apoi urmati pasii descrisi mai jos:


Se prepara extrem de usor, rapid, dar rezultatul e unul extraordinar.

Presarata doar putina nuca macinata, si savurata in curte sau pe balcon, este absolut perfecta, mai ales daca doriti sa serviti un desert sanatos care sa nu va faca sa va simititi vinovati, perfect atat pentru noi dar mai ales pentru copii nostri.

O inghetata mai usor de facut nu cred ca exista, sa ma contraziceti daca nu crede-ti acelasi lucru.

Ingrediente :
1 banana fara coaja, congelata
3 lingurite nesquick 
3 lingurite lapte

Cu doar 3 ingrediente simple si cu un blender , puteti obtine o inghetata superba in doar 2 minute. 
De cand am descoperit aceasta delicioasa reteta, am mereu banane in congelator :)



Din aceasta compozitie va iesi o portie de inghetata, dar cantitatea poate fi marita in functie de portiile dorite.

1. Vom incepe prin a pune banana rupta in 3-4 bucati in blender, pe care o mixam pana se zdrobeste putin, aproximativ 5 secunde.


2. Nesquick-ul il amestecam cu laptele si il punem peste banana din blender.


3. Continuam sa mixam pentru inca 10-15 secunde, pana ce compozitia devine foarte omogena si cremoasa, precum cea din poza.



Se serveste imediat. E atat de cremoasa si fina, minunata. 

Va recomand sa folositi banane cat mai coapte, care au pete negre pe coaja, acele banane au un continut mai ridicat de zahar, obtinand in acest fel o inghetata suficient de dulce.

Daca totusi va plac deserturile mai dulci iar aceasta inghetata nu vi se pare destul de dulce, desi noi nu am avut niciodata problema asta, simtiti-va liberi sa adaugati putina miere si mai pulsati odata sa se omogenizeze inainte de servire.


Poate fi servita cu nuca, fistic, migdale, ciocolata, biscuiti, topinguri, siropuri, fructe, absolut orice.

Eu o ador doar cu putina nuca macinata presarata .


Tabelul nutritional per portie este urmatorul:


  Nutritional Facts
   
   Calories 150

   Servings 1.0




    %Daily Value*
Total Fat 1g
1 %    
     Saturated Fat 0 g
2 %    
Cholesterol 1 mg
0 %    
Sodium 23 mg
1 %    
Potassium 474 mg
14 %    
Total Carbohydrate 36g
12 %    
     Dietary Fiber 4 g
15 %    
     Sugars 23 g

Protein 2 g
5 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.


You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.