fel principal

Cordon bleu de pui

1/26/2015 06:56:00 p.m.

Această rețetă nu mai are nevoie de nici o prezentare, sunt convinsă că o știți cu toții. Este un preparat foarte gustos, ușor de preparat, poate varia ușor umplutura, și este foarte des întâlnit în restaurantele din Romania.


Cordon bleu-ul este un preparat de origine elvețiană, asemănător cu un șnițel, doar că este umplut cu cașcaval și șuncă sau prosciutto.

Când vreau să realizez un platou de aperitive, cu anumite ocazii, fie ele zile de naștere, sărbători, sau
reuniune de familie sau prietenii, Cordon bleu-ul nu lipsește niciodată de pe listă, împreună cu chifteluțele, binențeles :).


Ingrediente:
2 piepți pui fără piele și os
8-10 felii șuncă
8-10 felii/bucăți cașcaval/ mozzarella
1 ardei (opțional)
2 ouă
3 linguri pesmet
sare și piper
ulei pentru prăjit

1. Pieptul de pui îl tăiem ca pentru șnițele, în felii cât mai lungi și subțiri, pe care le batem cu un bătător de șnițele, astfel, le vom rula mult mai ușor.


2. Le condimentăm cu sare și piper, punem peste jumătate din el, o bucată de șuncă, cașcaval și o feliuță de ardel, dacă doriți, iar apoi rulăm.

3. Eu am presărat puțin curry peste ele, îmi place aroma. Apoi batem ouăle cu puțină sare și piper, și pesmetul îl punem într-o farfurie, lângă cea cu ou.


4. Luăm fiecare bucată de pui rulată și o "scăldăm" în oul bătut, iar apoi o "tăvălim" prin pesmet , și o "aruncăm" în uleiul încins :).

5. Când sunt bine rumenite la un foc mediu, le scoatem pe un șervețel de bucătărie să lase din ulei.


Vă arăt o părticică din ele, cum au stat "țanțoșe" pe platou de sărbători :)), dar nu pentru mult timp :P.

De asemenea, merg de minune cu o garnitură de cartofi, orez, salată, gnocchi, sau de care doriți voi, este foarte ușor de asortat :).

Probabil această rețetă este asemănătoare cu cea a d-voastră, dacă nu, aștept să aud și alte versiuni delicioase ;).


Cu siguranță sunt o grămadă de moduri în care poate fi preparat cordon bleu-ul, și eu mai cunosc cel puțin una, tot cu piept de pui, gătit în vin alb și cu un sos tot alb de parmezan, care urmează și ea a fi publicată:), rețetă care o prefer pentru o cină alături de o garnitură, fiind mai suculentă datorită sosului.

Sper să încercați versiunea mea de cordon bleu, dacă nu v-am făcut cumva prea curioși de cealaltă versiune cu vin și sos :))

Vă pup și vă doresc, ca de obicei, poftă bună!

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.