aperitiv

Ruladă la cuptor cu glazură dulce-picantă

12/15/2014 10:40:00 p.m.

Un preparat gustos si aromat, o rulada de carne cu legume intr-o glazura rosie dulce-picanta. Perfecta pe mesele imbelsugate de sarbatori dar nu numai.

De sarbatori, cel mai important preparat este aperitivul, acesta se afla mereu la indeamana noastra cand ni se face foame sau ne bate cineva la usa. El trebuie sa fie divers, foarte aspectos si binenteles foarte gustos, sa ii impresionam pe cei dragi.


In preajma sarbatorilor de iarna sau a celor Pascale, mama mea impreuna cu mine incepeam cu 3 zile inainte sa pregatim prajiturile, ele se pastreaza cel mai bine, iar multe dintre ele sunt mai bune dupa cateva zile, cum ar haiosele sau cornuletele, prajiturile cu foi care se inmoaie incet sau salamul de biscuiti care necesita timp de racire si intarire.

Imediat ce terminam cu prajiturile, gandul ne sarea la aperitive, cat mai multe si mai diverse din care sa obtinem platouri mari si atragatoare, in care chiar si cel mai pretentios musafir sa gaseasca ceva pe placul lui.

Rulada glazurata este aromata datorita mirodeniilor: curry, turmeric, patrunjel, colorata cu legume diverse, iar glazura ii da o nota aparte mergand de minune cu umplutura.



Aceasta rulada este perfecta atat pentru sarbatorile de iarna, dupa Ignat, cu carne proaspata de porc sau vita, sau in preajma sarbatorilor Pascale cand poate inlocui chiar si drobul de miel.

Ingrediente:
500 g carne tocată porc/vita
100 g ricotta/urda de vaci
50 grame parmezan (opțional)
pătrunjel
50 g pesmet
2 ouă
3 căței usturoi
sare și piper
1/2 linguriță curry sau turmeric (opțional)

Sos:
150 grame pastă de roșii
2 linguri muștar
1 linguriță sos picant
2 linguri zahăr

Umplutură:
un morcov fiert
1/2 ardei

1. Într-un vas mare adaugam primele ingrediente, ignorandu-le pe cele de sos si umplutura și le amestecăm cu o lingura de lemn sau cu mana, dupa preferinte. Dacă vi se pare prea moale compozitia, mai adăugați puțin pesmet.

  

2. Compoziția o așezăm între 2 hârtii de copt, și o rulam cu un sâcitor pana obtinem grosimea de 2 cm.


3. Luăm folie de deasupra, și așezăm legumele dorite pentru umplutură. Aici puteți alege ce doriți voi, de la măsline, șuncă, cărnaț, cașcaval, fasole verde, muraturi, acestea fiind doar cateva idei.


4. Ajutându-ne de folie. o rulăm încet și o așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, ungem cu puțin ulei atât hârtia, cât și rulada.


5. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru o oră jumătate, cu mici pauze în care vom unge rulada cu sosul realizat prin amestecarea pastei de roșii, cu muștar, sos picant și zahăr.


6. Cu o pensula de gatiti ungem rulada cu sosul de rosii din 20 în 20 de minute.



Se scoate de la cuptor si este servita calda sau rece, ca aperitiv sau fel principal, de sarbatori sau o zi obisnuita, buna rau.


Arată și are un gust foarte bun, se realizează fără prăjeală, ceea ce îmi place foarte tare, și poate fi umplută cu ce doriți voi sau ce va place.

    
Lista nutritionala:





You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.