Eu am adăugat pe câteva și puțin susan, și am vrut să va arăt cum au ieșit atât simple cât și cu susan, încât să vă puteți alege voi care vă plac mai mult, la gust sunt la fel de gustoase amândouă.
Ingredientele sunt simple și pot să difere în funcție de preferințe, puteți scoate din ingredientele pe care eu le-am folosit, sau puteți adăuga și altele :)
Ingrediente:
1 dovlecel
1 morcov
3-4 căței usturoi
1 ceapă mică
1/2 ardei
2 ou
200 grame făină
100 pesmet
sare și piper
4-5 linguri susan (opțional)
Cu ingredientele de mai sus mi-au ieșit aproximativ 30 de chifteluțe.
1. Începem prin a spăla și a da pe răzătoare dovlecelul, nu e obligatoriu să îl curățați de coajă, eu uneori doar îl spăl foarte bine, morcovul îl răzuim și el pe răzătoarea mică, tocăm și ceapa mărunt, ardelul, usturoiul îl pisăm, și adăugăm ouăle. Să nu stoarceți dovlecelul, pentru că nu e necesar.
2. Amestecăm bine toate ingredientele, apoi adăugăm și făina și pesmetul, sare și piperul și mai amestecăm puțin.
3. Ne ungem pe degete cu puțin ulei și începem să formăm chiftelele,opțional le putem presăra și cu putin susan, le așezăm pe rând în tava unsă cu puțin ulei sau unt. Între timp, putem pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade.
Se pot servi cum doriți voi, și sunt tare bune atât calde, cât și reci. Noi le servim de obicei cu salată, muștar ,sau chiar și cu un sos de usturoi sau Tzatziki merg foarte bine.
Au ieșit tare simpatice și cele cu susan, parcă sunt niște prăjiturele :) Le-am pozat alături de niște globulețe și conuri, să fie în ton de sărbătoare și ele.
Sper să le încercați și să îmi spuneți și părerea voastră despre ele :)
Poftă bună și niște sărbători minunate vă doresc!
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.