fel principal

Piept de pui Kiev

11/29/2014 08:15:00 p.m.

O  delicioasa reÈ›etă de origine Ucrainiană, după cum ii spune È™i numele, È™i este una dintre cele mai bune reÈ›ete cu pui gătite vreodată, fiind în mare competiÈ›ie cu reÈ›eta de Cordon Bleu :). Este uÈ™or de făcut, obÈ›inând un pui frăgezit la cuptor cu unt È™i ierburi, absolut delicios.



Ingrediente:
2 piepți de pui
100 grame unt
2 căței de usturoi
1-2 linguri pătrunjel
puțină zeamă/coajă de lămâie (optional)
1 ou
3-4 linguri pesmet
50 ml ulei
sare și piper

1. Începem prin a prepara compoziția de unt care o vom pune în interiorul puiului. Așadar, punem untul la temperatura camerei, usturoiul, pătrunjelul proaspăt dacă aveți, dar și uscat e bun, 2 linguri de zeamă de lămâie sau puțină coajă, și puțină sare și piper ,după gust, și amestecăm bine.

Puteți pune și alte mirodenii precum :oregano, busuioc, rozmarin, sau altele care sunt pe placul vostru.

2. Din compoziția obținută, într-o folie de plastic rulăm un baton puțin mai lung decât lungimea unui piept de pui, și o punem la frigider pentru 10-25 minute, până se întărește foarte bine (sau la congelator pentru 5 minute).


3. Între timp ne ocupăm de pieptul de pui, în care facem câte un buzunărel cu ajutorul unui cuțit lung.


4. Într-un vas batem oul foarte bine cu puțină sare și piper, iar în altul punem lingurile de pesmet.


5. Scoatem untul din frigidr/congelator, și îl tăiem în jumătate, fiecare jumătate introducând-o în buzunarele pieptului de pui.

6. Punem puțin ulei la încins într-o tigaie pe aragaz, și pornim și cuptorul la 200 de grade pentru a se încălzi. Luăm bucățile de piept de pui și le trecem prin oul bătut, apoi prin pesmet, și dacă dorim o crustă mai crocantă, putem repeta acest pas.

7. Punem puiul în tigaia cu ulei încins pentru 3 minute pe fiecare parte până obținem o crustă frumoasă pe bucățile de pui, iar apoi le transferăm într-o tavă de cuptor unsă cu unt.

8. Introducem puiul la cuptor pentru încă 20-25 de minute,în funcție de cât de mari sunt bucățile de pui. Se scoate apoi puiul de la cuptor și se servește cald.



Noi l-am servit imediat alături de o garnitură de orez sălbatic cu legume :) A fost atât de delicios, încât soțul meu a cerut ca și în următoarea zi să gătesc tot acest pui :).

Mi s-a părut mai ușor de realizat decât rețeta de Cordon Bleu care trebuie rulată, și puțin mai aromată datorită untului și ierburilor.


Vă doresc poftă bună, care cu siguranță o să o aveți cu această rețetă de pui Kiev ;)

You Might Also Like

2 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.