O delicioasa rețetă de origine Ucrainiană, după cum ii spune și numele, și este una dintre cele mai bune rețete cu pui gătite vreodată, fiind în mare competiție cu rețeta de Cordon Bleu :). Este ușor de făcut, obținând un pui frăgezit la cuptor cu unt și ierburi, absolut delicios.
Ingrediente:
2 piepți de pui
100 grame unt
2 căței de usturoi
1-2 linguri pătrunjel
puțină zeamă/coajă de lămâie (optional)
1 ou
3-4 linguri pesmet
50 ml ulei
sare și piper
1. Începem prin a prepara compoziția de unt care o vom pune în interiorul puiului. Așadar, punem untul la temperatura camerei, usturoiul, pătrunjelul proaspăt dacă aveți, dar și uscat e bun, 2 linguri de zeamă de lămâie sau puțină coajă, și puțină sare și piper ,după gust, și amestecăm bine.
2. Din compoziția obținută, într-o folie de plastic rulăm un baton puțin mai lung decât lungimea unui piept de pui, și o punem la frigider pentru 10-25 minute, până se întărește foarte bine (sau la congelator pentru 5 minute).
4. Într-un vas batem oul foarte bine cu puțină sare și piper, iar în altul punem lingurile de pesmet.
5. Scoatem untul din frigidr/congelator, și îl tăiem în jumătate, fiecare jumătate introducând-o în buzunarele pieptului de pui.
Noi l-am servit imediat alături de o garnitură de orez sălbatic cu legume :) A fost atât de delicios, încât soțul meu a cerut ca și în următoarea zi să gătesc tot acest pui :).
Mi s-a părut mai ușor de realizat decât rețeta de Cordon Bleu care trebuie rulată, și puțin mai aromată datorită untului și ierburilor.
Vă doresc poftă bună, care cu siguranță o să o aveți cu această rețetă de pui Kiev ;)
2 comments
Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereEste și foarte gustos,și deloc complicat de făcut, cu ingrediente puține :)
ȘtergereAici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.