fel principal

Pulpe de pui cu sos de mustar

10/23/2014 02:54:00 a.m.

Una dintre cele mai simple retete ever :D, si are nevoie de doar 4 ingrediente, sare si piper, nu e minunat? Si sunt atat de gustoase, aromate , si sosul de asemenea e super bun.

Din prima clipă când am gustat din această rețetă, m-am și îndrăgostit de ea. Sosul dulce-acrișor de muștar, împreună cu pulpele fragede gătite încet la cuptor, care merg de minune cu niște cartofi gătiți în același fel.

Și culmea este că, e atât de simplu de făcut încât nu pot să înțeleg, cum o rețetă atât de simplă poate fi atât de gustoasă:), sotul meu mereu imi spune, ca cele mai gustoase mancaruri au de fapt o reteta banal de simpla, si are dreptate .


Puteti folosi atat pulpe superioare, cat si inferioare, cu os sau fara, cu piele sau fara :).

Ingrediente:

300 grame pulpe pui
1/2 cană muștar Dijon (sau simplu)
1/4 cană sirop arțar (sau miere de albină)
1 lingură oțet de orez
sare și piper după gust

1. Pornim cuptorul pe 220 grade celsius pentru a se încălzi. Condimentăm pulpele și le așezăm într-o tavă de cuptor.


2. Într-un bol amestecăm muștarul cu siropul și oțetul și îl punem peste pulpe.
Se poate face și cu muștar simplu și miere de albină, prima dată când am făcut această rețetă nu aveam la îndemână muștar Dijon și sirop de arțar, așa că din proprie experiență vă spun asta.


3. Lăsăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, în funcție de mărimea pulpelor, până observăm că se desface carnea ușor de pe os, sau putem verifica cu o furculiță.


Sunt delicioase, si sosul se poate servi peste pulpe sau peste cartofi, este foarte bun si el.
O cina foarte rapida, simpla dar buna tare :).

Vă urez poftă bună !

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.