fel principal

Enchiladas cu pui

10/23/2014 06:23:00 p.m.

Acesta este un preparat mexican pe care îl gătesc des, pentru că, este rapid și foarte gustos, putem improviza ușor cu ce avem prin casă sau ce ne place mai mult, și sincer, arată și foarte bine, e perfect pentru o duminică în familie sau pentru o seară cu prietenii.

Imi place sa prepar acest preparat mai ales atunci cand am pui gatit in casa ramas de la un pui umplut, sau la rotisor, nu se va simti deloc diferenta intre cel proaspat si cel deja gatit de cateva zile.

Fiti inventivi in prepararea acestui preparat, jonglati cum doriti cu ingredientele, este permis :)

Adesea adaug și fasole fiartă și puțin zdrobită în compoziție, daca avem la insemana sau timp sa o fierbem, îmi place mult consistența care o dă umpluturii, iar în sosul de roșii putem adăuga condimentele preferate, putem să îl facem mai aromat sau mai picant, în funcție de preferințele voastre:).

Ingrediente
250 grame piept de pui
7-8 tortilla
1 ceapă
1/2 ardei
150 grame cașcaval ras
200 ml sos de roșii
1/2 linguriță oregano
1/2 linguriță pătrunjel
1/4 linguriță chilli (opțional)
1/2 linguriță sare
2 căței usturoi
50 ml ulei

Sosul de roșii:
150 ml bulion sau sos de roșii cu puțină apă
1/2 linguriță chimen
1/2 linguriță oregano
1/4 linguriță praf usturoi
1/4 linguriță paprika


1. Pieptul de pui îl tăiem fâșii mai subțiri, îl condimentăm și îl prăjim într-o tavă cu 2 linguri de ulei.


 2. După ce s-a prăjit, îl scoatem din tigaie È™i îl tăiem fâșii micuÈ›e, tocăm ceapa È™i ardelul È™i le punem la călit în ulei, când s-au călit puÈ›in, adăugăm în tigaie È™i puiul È™i le mai călim pentru 2-3 minute.


3. Adăugăm 100 grame din cantitatea de cașcaval și lăsăm pe foc totul până se topește cașcavalul.


4, Adăugăm pasta de roșii, apoi oregano, pătrunjel, chilli și usturoiul pisat și mai lăsăm pe foc până dă câteva clocote, aproximativ 5 minute.

5. Lăsăm puțin sosul să se "odihnească" și pornim cuptorul pe 180 grade celsius. Până se încălzește cuptorul, într-un bol preparăm sosul de roșii, prin a amesteca toate ingredientele.


6. Ungem o tavă de cuptor cu 2 linguri de ulei și 2 linguri din sosul de roșii. Luăm o tortilla și punem pe ea o lingură bună din sos, apoi o rulăm, îi astupăm capetele și o așezăm în tavă.

7. Procedăm cu toate la fel, peste care adăugăm sosul de roșii și presărăm cu cașcaval ras.

8. Băgăm tava la cuptor pentru 20- 30 de minute până se rumenește frumos cașcavalul și vedem că a scăzut din sosul de roșii.


In compoziția cu carne putem adăuga si smântână, și mai puțin bulion, sau fasole fiarbă și puțin zdrobită așa cum obișnuiesc eu să fac, sau brânză de vaci în loc de cașcaval, mai exact putem jongla cu ingredientele în funcție de ce avem sau ce ne place :)

Sper să o încercați cu încredere. Poftă bună !


You Might Also Like

4 comments

  1. Are exact ingredientele mele preferate: piept de pui, chimen si oregano. Trebuie sa incerc reteta ! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie, trebuie :), eu zic ca o sa iti placă, să îmi spui dacă m-am înselat. Noua ne place foarte mult, uneori adaug și putină fasole fiartă în compoziția ei, pe scurt, poti adăuga orice vă place vouă.

      Ștergere

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.