cartofi

Cartofi taranesti

10/21/2014 09:28:00 p.m.

Cartofii țărănești sunt o mâncare tradițional românească care poate fi gătită în muulte feluri, după cum se spune, "Câte case, atâtea obiceiuri".

Această rețetă de garnitură pot să spun că este preferata soțului meu, la orice gătesc ar adăuga cartofi țărănești, sunt norocoasă, fiind o rețetă foarte ușor de realizat, cu ingrediente pe care orice gospodină le are la îndemână.

Imi place sa ii fac cu cartofii dați pe răzătoare, dar se pot face si cu ei doar taiati mai mici, sau chiar măricei în 4 dacă cartofii sunt mai mititei, ori cartofii pot fi introdusi si la cuptor cu ceapă și condimente, si in multe alte feluri.


Vă prezint varianta mea preferata de cartofi taranesti.

Ingrediente

500 grame cartofi
o ceapă
70 ml ulei
10 grame sare
10 grame paprika
5 grame chilli (opțional)

1. Fierbem cartofii în coajă în apă cu sare. Apoi îi curățăm și îi dăm pe o răzătoare mare, sau îi tăiem cubulețe mici.

2. Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în 20 ml ulei până devine sticloasă, adăugăm paprika și chilli și amestecăm, după care adăugăm cantitatea de ulei rămasă și cartofii mărunțiți.

3. Amestecăm bine totul până cartofii au o culoare uniformă , condimentăm după gust.


Dacă aveți o altă variantă la această rețetă, o aștept cu mare drag, și promit că o încerc :).

Poftă bună !

You Might Also Like

1 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.