desert

Cake pops rapide

1/08/2016 06:54:00 p.m.

Aceste cake pops sunt realizate din biscuitii preferati ( da, chiar si oreo :) ) zdrobiti la robot si amestecati cu crema de branza care le face foarte cremoase, bine aromate cu rom sau vanilie si invelite intr-un strat generos si delicios de ciocolata crocanta.


Un desert foarte usor, super gustos si distractiv de realizat, aceste cake pops rapide vor scurta semnificativ timpul de preparare a lor.

Mi-am dorit de mult sa realizez acest desert, dar aveam senzatia ca nu am destul timp pentru el, fiind un  desert nu tocmai rapid, normal fiind realizat dintr-un blat pandispan sfaramitat si ciocolata.


Invelite in ciocolata si ornate dupa plac, vor fi deliciul copiilor dar nu numai (au fost si ale sotului meu :))





Ca decor am folosit atat mini-margelute din zahar cat si nuca de cocos, nuca si migdale macinate. La fel de bine se poate folosi cacao, scortisoara sau diferite bombonele colorate din comert.

Ingrediente:
150 grame biscuiti
150 grame crema branza
2 linguri zahar pudra
2 linguri cacao (optional)
esenta rom/vanilie (optional)

Decor:
200 grame ciocolata alba
200grame ciocolata alba
bombonele/nuca cocos/cacao/nuci macinate
12-15 betisoare

1. Zdrobim biscuitii fin in robotul de bucatarie, adaugam si cacao, zahar, esenta si crema de branza la temperatura camerei.


 2. Omogenizam foarte bine ingredientele. Aluatul obtinut este unul destul de consistent dar nu sfaramicios, daca e nevoie mai adaugati putina crema de branza, sau daca e prea lipicios, 2-3 biscuiti.

 3. Luam o lingura din compozitia obtinuta si dam forma unor bilute pe care le punem pe o hartie de copt pentru a impiedica lipirea, apoi le lasam la frigider pentru 10-15 minute.


 4. Intre timp pregatim ingredientele de decor si topim ciocolata la cuptorul cu microunde pentru 1- 1:30 minute sau pe baie de aburi.


5. Luam bilutele de la frigider, introducem varful unui betisor in ciocolata topita, apoi infigem batul in bilutele de biscuiti si le "tavalim" ajutandu-ne de o lingura prin ciocolata. Le ornam dupa preferinte cu cacao, nuca/fistic/migdale macinate, nuca de cocos, diferite bombonele colorate.



Asezam fiecare betisor cu prajitura in sus intr-o cana cu zahar pentru a sta drepte, si le lasam la frigider pentru 30-60 de minute, timp in care ciocolata se intareste.


Inainte de servire, se scot cu 10-15 minute din frigider pentru ca ciocolata sa ajunga la o temperatura mai apropiata de cea a camerei.

Din aceasta cantitate ies aproximativ 12 cake pops, dar reteta poate fi injumatatita sau dublata dupa preferinte.



Cel mai lung pas este cel in care trebuie sa le  invelim in ciocolata, dar odata obisnuiti cu procesul, totul merge mult mai repede si usor, de aceea cei mici vor adora sa le faca.

Din pacate nu am apucat sa pozez si interiorul lor care este foarte cremos, ca un brownie invelit in ciocolata crocanta, combinatia perfecta.

Noi am servit aceste cake pops si de Craciun alaturi de alte bunataturi, au avut mare succes la copii :).


  Nutritional Facts
   
   Calories 133

   Servings 12




    %Daily Value*
Total Fat 7 g
10 %    
     Saturated Fat 4 g
20 %    
Cholesterol 11 mg
4 %    
Sodium 100 mg
4 %    
Potassium 23 mg
1 %    
Total Carbohydrate 19 g
6 %    
     Dietary Fiber 1 g
5 %    
     Sugars 12 g

Protein 2 g
4 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.