In aceasta postare va v-oi prezenta doar reteta de aluat de placinte, dar in urmatoarele le veti vedea si pe cele umplute.
Aluatul pe care obisnuiesc sa il fac este unul extrem de simplu, poate chiar cel mai simplu, este aluatul mamei mele, si imi place sa il pastrez exact asa.
Ingrediente:
500 grame faina alba
200 grame apa calduta
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
10 grame drojdie uscata sau proaspata de dimensiunea unei nuci, cum spunea mama mea :)
Eu am folosit mixerul electric la framantarea lui, dar binenteles ca se pot face extraordinar de bine si framantate de mana, va v-oi prezenta mai jos ambele variante.
1. Am pus apa calduta cu drojdia, zaharul si o lingura de faina, sa se activeze in bolul mixerului.
Daca framantati cu mana, puneti aceasta compozitie direct peste faina din vasul in care urmeaza sa faceti framntarea.
Cu mana se procedeaza la fel, timp de cateva minute se framanta bine aluatul pana obtinem un aluat moale.
Il lasam la dospit acoperit pentru 45-60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Pofta buna dragi mei!
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.