branza

Manicotti

10/17/2014 07:49:00 p.m.


Dacă sunteți iubitor de lactate si brânzeturi, o să va bucure această rețetă, eu sunt maaare iubitoare de tot ce este făcut din lapte, inclusiv laptele simplu :), așa că, această rețetă este perfectă pentru mine.

Manicotti sunt aceste paste gigant, tubulare care pot fi umplute cu aproape orice, pentru umpluturi cu carne insa se prefera Caneloni deoarece sunt mai subțiri pentru a se gati mai usor carnea.

Numele de "manicotti" inseamna "mufe mici" in romana, iar la inceputuri acest preparat  era facut din clatite umplute cu crema de branza si acoperite cu mozzarela inainte de a fi introduse la cuptor.


Daca nu stati foarte bine cu timpul, pot fi preparate din timp, pastrate la frigider acoperite, si puse la cuptor doar inainte de servire.

Sincer, nu stiu dacă mai este ceva fără de care nu as putea trăi ( poate ciocolata :D) , dar laptele si brânzeturile sigur sunt din această categorie, sunt vitale pentru mine:).

Am să vă dau cantitățile pentru 5 paste tubulare, aceasta fiind cantitatea făcută de mine :

Ingrediente
5 paste Manicotti
2 linguri ulei
1 linguriță sare
30 grame mozarella sau caÈ™caval 

Pentru compoziție:
250 grame ricotta sau brânză de vaci
150 grame mozarella rasă
50 grame parmezan ras
1 ou
5 grame piper
5 grame sare
10 grame pătrunjel uscat (opțional)

Pentru sosul de roșii:
200 grame bulion (sau 100 grame sos de roÈ™ii È™i 100 ml apă) 
o lingură chimen
o lingură oregano
1/2 linguriță sare
o linguriță busuioc (opțional)
1/4 linguriță chilli (opțional)
o linguriță praf usturoi (opțional)

1. Preparam pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, prin fierbere sau nu.



2. În acest timp ne putem apuca de compoziția lor, prin a amesteca toate ingredientele, obținând o compoziție groasă, la fel procedăm și cu sosul roșu.

Daca pastele nu se fierb, faceti putin mai mult sos rosu, sa obtineti 300 ml in loc de 200.

3. Dăm drumul la cuptor pe 175 grade celsius, iar până acesta ajunge la temperatura dorită, ungem tava cu 2 linguri de ulei și 2 linguri de sos roșu.


4. Umplem pastele cu compoziția de brânză, le așezăm în tavă, pe deasupra turnăm sosul roșu pe care îl acoperim cu mozarella răzuită.

5. Dăm totul la cuptor pentru 40 de minute, până vedem că s-au rumenit frumos, și sosul rosu a fiert putin.


Așa au arătat superbele Manicotti cu brânză, sper sa va fac curioși de gustul lor, și să le încercați pentru că nu veți regreta.

Perfecte cu un pahar de vin alb si persoane dragi alaturi :)

 Poftă bună dragilor !

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.