dovlecel

Dovlecei pai

11/25/2014 08:31:00 p.m.

Acești dovlecei pai pot înlocui cu succes cartofii prăjiți, mai ales pentru cei mici, care știm cu toții ca sunt mari fani ai cartofilor prajiti.
Se prepara foarte usor si rapid, asemanator cu dovleceii pane, putin mai crocanti, dar la fel de gustosi.

De cand ma stiu mi-au placut dovleceii, chiftelele de dovlecel mi s-au parut mereu mai gustoase decat cele de carne, mama mi-e martora, iar de dovleceii pane nici nu mai vorbesc, intotdeauna faceam in 'cantitati industriale' la cat de repede dispareau de pe farfurie.


Gustosi ca gustosi, dar sa va spun si cat de sanatosi sunt:
- datorita aportului mare de antioxidanti (vitaminele A, E, C) consumul constant de dovlecei ne asigura incetinirea procesului de imbatranire celulara;
- aportul de fibre continut de dovlecel,  insotit de numeroase vitamine si minerale intaresc sistemul imunitar;
- prin continutul de magneziu si potasiu, dovlecelul consumat de 2-3 ori pe saptamana ne ajuta sa tinem sub control tensiunea arteriala;
- sucul de dovlecel este un pansament pentru gastrita, ajutand la vindecarea ranilor superficiale si reducand inflamatiile
- prin continutul de carotenoizi (luteina), consumul constant de dovlecei imbunatateste circulatia sangvina la nivelul ochilor.

Ingrediente:
1 dovlecel mare
2 linguri cu varf pesmet
2 linguri cu varf parmezan
1 ou
sare
piper

Cu această rețetă ies niște baghetele de dovlecei foarte crocante și delicioase care pot fi savurate ca și garnitură sau aperitiv cu sosul preferat, merită încercate :)

1. Începem prin a curăța și tăia dovlecelul în niște baghetele de 1-2 cm grosime.


2. Într-un bol batem bine oul cu puțină sare și piper, iar într-un alt vas amestecăm pesmetul cu parmezanul și cu un praf de sare.


3. Luăm apoi bagheÈ›elele de dovlecel È™i le trecem prin oul bătut, apoi prin pesmet, iar această operaÈ›iune poate fi repetată dacă dorim să obÈ›inem niÈ™te divlecei foarte crocanÈ›i. 

4. Punem apoi dovleceii într-o baie de ulei încinsă pentru 2 minute, până vedem că se rumenesc frumos. Le scoatem cu o paletă și le punem pe un șervețel absorbant pentru a lăsa excesul de ulei.

Și îi putem servii ca și garnitură sau ca și aperitiv cu un sos tzatziki, sau orice sos preferați.

Poftă bună vă doresc! :)

You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.